Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Worst wint, Cant krasselt

-

Annemarie Worst (24) heeft in een spurt de zesde manche van de Superprest­ige voor vrouwen gewonnen. De top vijf kleurde alweer volledig Nederlands, Ceylin Alvarado (21) verstevigt haar leiderspla­ats in het algemeen klassement. Sanne Cant moest vrede nemen met een bescheiden achtste plaats.

Cant (29) probeerde in de start wel mee te gaan met het Nederlands geweld, maar werd al snel voorbijger­eden door juniore Shirin van Anrooij. Het Nederlands­e toptalent, nauwelijks 17, viel later jammerlijk terug omdat ze maar in een van de twee materiaalp­osten helpers had staan.

Cant viel beetje bij beetje terug en moest uiteindeli­jk vrede nemen met de achtste plaats, achter ukkies als Puck Pieterse (17), Blanka Kata Vas (18) en Inge van der Heijden (20).

De winnares was blij dat ze vrouw-in-vorm Ceylin Alvarado in de spurt had kunnen kloppen. “Het was toch weer een tijdje geleden dat ik nog eens kon winnen”, klonk het. “Die slotronde was een langgerekt­e sprint. Eerst achter Yara Kastelijn, daarna achter Ceylin Alvarado. Ik ging er niet van uit dat ik als eerste de laatste rechte lijn zou opdraaien, maar ik moest wel kort op het wiel zitten. Ceylin zette meteen aan, ik ben blij dat ik haar alsnog kon kloppen.”

“Geen te beste dag”, reageerde

Alvarado. “Ik had zware benen en besloot om me rustig te houden en alles op de laatste ronde te zetten.”

Alvarado had de deur kunnen dichtdoen in de spurt bergop. “Maar dan zouden zowel Annemarie als ikzelf tegen de grond gegaan zijn, denk ik. Ik heb respect getoond, zij was ook gewoon sneller.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium