Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deelnemers­veld was nooit sterker”

Menner Glenn Geerts uit Oostmalle kan in Mechelen plaatsje in wereldbeke­rfinale afdwingen

-

Jumping Mechelen is meer dan alleen maar… jumping. In de Nekkerhal vinden vandaag op de slotdag ook een wereldbeke­rmanche dressuur en een wereldbeke­rmanche vierspan mennen plaats. Menner Glenn Geerts uit Oostmalle, die deze winter al eens derde en tweede werd in de wereldbeke­r, hoopt er opnieuw te schitteren. Na zijn bronzen medaille eerder dit jaar op het EK wil hij zich nu ook tonen voor eigen publiek.

Zijn kalender voor volgend jaar heeft Geerts alvast uitgestipp­eld. “Er staan tien internatio­nale wedstrijde­n op het programma, netjes verdeeld over 2020.”

Op de Olympische Spelen komende zomer in Tokio moeten we de menner uit Oostmalle sowieso niet verwachten. Tot nader order is vierspan mennen nog geen olympische discipline.

“En dus richten we ons volgend seizoen op het WK in het Nederlands­e Kronenberg. Daar gaan we opnieuw voor minstens één medaille.”

Slechte seizoensta­rt gehad

Geerts heeft zijn plekje in de wereldtop in elk geval al helemaal afgedwonge­n. De voorbije twee seizoenen reed hij telkens de wereldbeke­rfinale, waar alleen de top zes toegelaten is. Voor dit seizoen is hij na een zwak begin in Maastricht en Stuttgart nog niet zeker van die finale. Na die mindere start sleutelde Geerts met succes aan zijn vierspan om in Stockholm een derde plaats te veroveren. In Genève zette hij met een tweede plaats zijn beste wereldbeke­rproef ooit neer. De Oostmallen­aar staat zo met één been in de finale, in Mechelen kan hij het helemaal afmaken.

“Maar toch zak ik dit jaar met een bang hartje af naar Mechelen. De Belgische wereldbeke­rmanche heeft zijn sterkste deelnemers­veld ooit. De beste menners van de wereld zijn vandaag allemaal aanwezig in de Nekkerhal. In het verleden ben ik in Mechelen al enkele keren vierde geweest, als ik naar het deelnemers­veld kijk, zal het ook dit jaar moeilijk zijn om podium te rijden. Ik ga ook niet ontkennen dat er in Mechelen altijd ietsje meer druk is. Het blijft tenslotte onze thuiswedst­rijd. Daardoor wil je toch extra je best doen. Ach, noteer maar dat ik ga voor de top drie.”

 ?? FOTO PETER VAN DEN BULCK ?? “Een topdriepla­ats zou al heel knap zijn”, zegt Glenn Geerts. “De ganse wereldtop staat vandaag in Mechelen aan de start.”
FOTO PETER VAN DEN BULCK “Een topdriepla­ats zou al heel knap zijn”, zegt Glenn Geerts. “De ganse wereldtop staat vandaag in Mechelen aan de start.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium