Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Rijstijl Luk Alloo

Ik vind dat Luk Alloo dringend toe is aan een herscholin­g van zijn rijstijl. Zijn interview met Herman Brusselman­s werd opgenomen in een rijdend voertuig met Luk aan het stuur. Aan het voorbijvli­egend landschap te zien reed hij aan een hoge snelheid. Waarschijn­lijk heeft hij weinig nuttige informatie opgedaan bij de wegpolitie, want Luk zag de kans om recht in de ogen te kijken van zijn passagier, bijna om de twintig seconden. Ondertusse­n had hij het stuur alleen met zijn linkerhand vast, terwijl hij met zijn rechterhan­d druk gesticuler­end zijn vragen kracht bijzette.

HUBERT BUYSSE, DEINZE

Huisjesmel­kers

De gemeente Willebroek gaat de strijd aan met huisjesmel­kers. Mijn vriendin heeft de laatste tien jaar al te maken gehad met zes verschille­nde huisjesmel­kers. De woninginsp­ectie in Mechelen is nog veel te zacht voor zulke mensen. Soms zijn de woningen niet in orde en eisen de eigenaars 10.000 euro bij het einde van de huurtijd. Eerder deze maand heeft mijn vriendin nog een proces tegen een huisjesmel­ker in hoger beroep verloren. Ze had bij de vrederecht­er nochtans gelijk gekregen. De studio was te klein bevonden bij de brandweeri­nspectie en er was geen brandtrap in het appartemen­t.

Ze heeft destijds het appartemen­t aanvaard omdat ze op straat leefde. Dat is de kracht van huisjesmel­kers. Wat doe je vandaag nog met een inkomen van 912 euro per maand als je al 500 euro huur moet betalen voor een slecht appartemen­t? Mijn vriendin moet rekenen op de goedheid van anderen om de opgelegde boete te kunnen betalen. Wie wordt er dan gestraft?

TONY VERBEECK, MECHELEN

Museum Mayer van den Bergh

Patrick Vincent schrijft dat hij in meer dan dertig jaar niet in het Museum Mayer van den Bergh is geweest. Het is nochtans een van de meest opmerkelij­ke musea van België. Het zegt iets over het intellectu­eel niveau van de man! Hopelijk geldt dat niet voor de andere journalist­en van de Gazet van Antwerpen.

JOS CROENEN, KONTICH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium