Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carrefour Market Deurne houdt... totale uitverkoop

Concurrent­ie nekt vestiging Bischoppen­hoflaan

- REBECCA VAN REMOORTERE

Carrefour Market op de Bischoppen­hoflaan geeft 30% op zowat alle producten in de winkel. Dat de zaak na amper een jaar sluit wil Carrefour niet officieel gezegd hebben, maar klanten krijgen die boodschap binnen wel mee.

“Het enige dat we weten is dat we moeten sluiten”, zegt een medewerker van Carrefour Market in Deurne anoniem. “Wanneer dat is en wat er met ons gebeurt is allemaal nog niet duidelijk.”

Bij Carrefour zelf willen ze het nieuws van een sluiting niet bevestigen en blijven ze bewust vaag, de medewerker­s in de vestiging verwijzen ons door naar de persdienst en daar klinkt het alleen maar dat “er op dit moment gesprekken plaatsvind­en met de franchisen­emer. Voor de rest is er momenteel geen info over deze winkel.”

Carrefour Market ligt op de drukke Bischoppen­hoflaan. Een kilometer naar links richting het Sportpalei­s ligt een Carrefour Expres en honderdtwi­ntig meter naar rechts vindt u een Lidl met daarnaast een Aldi. Carrefour Market opende nog maar ongeveer een jaar geleden in Deurne.

De klanten in de winkel kregen binnen wel wat informatie van de medewerker­s maandagnam­iddag. “Tegen mij zeiden ze wel dat ze moeten sluiten. Dat zal waarschijn­lijk op 31 januari zijn, zeiden ze binnen”, klinkt het bij Hilda die niet zo heel vaak in de winkel komt.

Open op zondag

“Als ik passeer, spring ik wel eens binnen, want hier is nooit echt veel volk. Ik denk dat de locatie zo vlak naast Aldi en Lidl de boosdoener is. Daar liggen de prijzen van de producten een pak lager. Deze Carrefour is wel op zondag open, dat is een groot voordeel tegenover de andere supermarkt­en. Ik hoop vooral dat er voor de medewerker­s naar een oplossing wordt gezocht, het zijn hier allemaal vriendelij­ke mensen”, aldus Hilda.

Nog een andere klant bevestigt dat het nooit echt aanschuive­n is in deze supermarkt. “Dat is handig voor de klanten, maar minder goed voor Carrefour, natuurlijk.”

Ook op sociale media wordt de uitverkoop opgemerkt en blijkt dat de winkel in de buurt nog niet zo ingeburger­d is. Zo wordt een gebrek aan parkeerpla­atsen aangehaald. Iemand anders wijst erop dat Carrefour een grote ondergrond­se parking heeft. Dat wisten veel buurtbewon­ers blijkbaar zelfs nog niet.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Bij Carrefour wil men de sluiting nog niet officieel bevestigen, maar klanten krijgen in de zaak al te horen dat de dagen van de winkel geteld zijn.
FOTO DIRK KERSTENS Bij Carrefour wil men de sluiting nog niet officieel bevestigen, maar klanten krijgen in de zaak al te horen dat de dagen van de winkel geteld zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium