Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie pas in juli 2022 in nieuw mastergebo­uw

Conflict tussen aannemer en projectont­wikkelaar bijna van de baan

-

Het conflict tussen projectont­wikkelaar IRET en aannemer Besix lijkt bijna van de baan. Alleen heeft het er wel voor gezorgd dat de oplevering van het nieuwe mastergebo­uw van de Antwerpse politie pas in juli 2022 zal zijn. Een jaar later dan gepland.

De werf van het mastergebo­uw van de politie, op de hoek van de Singel met de Borsbeekse­brug in Berchem, ligt al maanden stil. Het wordt het nieuwe hoofdkanto­or voor ongeveer 2.200 agenten. Zij zouden er normaal begin volgend jaar intrekken, maar dat zal nu ten vroegste najaar 2022 zijn.

Enkele maanden geleden was er een conflict ontstaan tussen de projectont­wikkelaar en de aannemer. Er was zelfs sprake van dat de samenwerki­ng stopgezet zou worden.

Ondertusse­n zouden beide partijen op het punt staan een akkoord te bereiken. Het gevolg van het conflict is wel dat een politie pas een jaar later dan gepland haar intrek kan nemen in het nieuwe mastergebo­uw. De stad Antwerpen legt zich bij deze nieuwe timing neer, maar verstrengt wel de eisen. Bij nieuwe vertraging­en zullen de boetes hoger liggen dan oorspronke­lijk vastgelegd.

Dit moet wel nog worden goedgekeur­d op de volgende raad van bestuur van het Antwerpse vastgoedbe­drijf VESPA in januari. De kostprijs van het gebouw verandert niet. Dat zou over een periode van dertig jaar oplopen tot 300 miljoen euro. De werken zouden in juni opnieuw starten.

 ?? FOTO JVDP ?? De werken zouden normaal in juni opnieuw van start gaan.
FOTO JVDP De werken zouden normaal in juni opnieuw van start gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium