Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blauw van de Schelde, groen van de natuur”

Hoboken onthult districtsk­leuren

-

De Antwerpse districten hebben eigen kleuren en een eigen logo om zich als apart bestuursni­veau te onderschei­den in de communicat­ie naar bewoners. Ze worden tegenwoord­ig steeds meer ingezet, zoals in Hoboken. “Groen voor alle natuur in Hoboken en blauw omdat we aan de Schelde liggen.”

De vlaggen van Hoboken Wintert verdwijnen dezer dagen van de vlaggenmas­ten in het centrum en de blauw-groene exemplaren worden er opnieuw gehangen. Die hebben er voor de winter al een paar maanden gehangen. Nu wordt ook de communicat­ie van het district meer en meer van de nieuwe kleuren vergezeld. En van het logo: ‘Hoboken’ in een groen vlak en een stralende ‘A’ in het blauwe vlak.

“We passen onze communicat­ie stelselmat­ig aan”, legt districtss­chepen van Communicat­ie Carolyn Krekels (CD&V) uit. “De stedelijke witte A in een rood vlak vervangen we door het nieuwe logo. En vlaggen, banieren, de website, communicat­ie bij evenemente­n die het district mee sponsort, al het officieel drukwerk zoals flyers, briefhoofd­en en de visitekaar­tjes van de districtsr­aadsleden hebben we aangepast naar de nieuwe kleuren.”

Keuze

“De stad heeft de districten vorig jaar de keuze gegeven om zelf kleuren te kiezen”, zegt Krekels. “Zo wordt het voor de bewoners meteen herkenbaar of het district of de stad iets communicee­rt of bij iets betrokken is.” De vlaggen van Hoboken kregen een specifiek extraatje met de silhouette­n van Nello en Patrasche.

“Groen en blauw zijn frisse kleuren en meteen herkenbaar”, betoogt Krekels. “Het groen gebruiken we omdat er in Hoboken enorm veel groen is. Met de Hobokense Polder, Fort 8 en de verschille­nde parken samengetel­d hebben we heel veel natuur. Dat beseft niet iedereen.”

In het totaal zou het al minstens om 222 hectare gaan. “En het blauw verwijst naar onze natuurlijk­e grens, de Schelde.”

Ook de andere districten zouden die eigen kleuren en logo’s al gebruiken. Deurne en Merksem hebben een stralende A in het rood en een donkerblau­w naamsvierk­ant, district Antwerpen een stralende A in het rood en lichtblauw vierkant, Ekeren en Berchem een stralende A in het rood en verschille­nde kleurtjes naargelang de opmaak, Wilrijk een stralende A in het rood en een blauw vierkant met gele letters, Berendrech­t-Zandvliet-Lillo zowel de stralende A als het vierkant in lichtblauw met witte letters en Borgerhout: stralende A in het rood en donkergrij­s.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Carolyn Krekels (links) en Kathelijne Toen poseren met de Hobokense kleuren.
FOTO DIRK KERSTENS Carolyn Krekels (links) en Kathelijne Toen poseren met de Hobokense kleuren.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium