Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ongeziene uitdaging in de échte wereld”

KdG-studenten richten eigen communicat­iebedrijf op

- ANDREAS ROTTY www.tartaarage­ncy.be

Tien studenten office management van Karel de Grote Hogeschool hebben een eigen communicat­iebureau opgericht: Tartaar Agency. Bedrijven of andere organisati­es die een digitale strategie, grafisch ontwerp of gewoon hun verhaal de wereld in willen sturen, mogen bij hen aankloppen. “Andere projecten tijdens de opleiding zien het daglicht niet, deze wél.”

“We hebben veel verschille­nde profielen, iedereen van het team heeft zijn of haar specifieke talenten”, zegt studente Evelyn Twadrous (26). “De ene is goed in Photoshop, een andere dan weer in schrijven. We kunnen video’s, teksten, foto’s, websites en grafische ontwerpen maken, een digitale strategie bedenken,... Het kan heel breed gaan, van guerillaca­mpagnes tot nieuwe websites, vooral online maar ook offline.” Per bedrijf of organisati­e kan het team studenten bekijken welk verhaal het is dat ze de wereld willen insturen en hoe dat best gebeurt.

De studenten hebben met Tartaar Agency, zo genoemd om te verwijzen naar het rauwe talent, sinds oktober eigenlijk een volwaardig bedrijfje opgericht. Ze hebben al ervaring opgedaan door als proefproje­ct de postgradua­atstudie ‘digital business’ van KdG te promoten. Ze gaan al zeker aan de slag met twee klanten, waaronder een ngo, en er zitten nog opdrachten in de pijplijn. Nieuwe kandidaten – “van startups tot het Havenbedri­jf” – mogen zich kenbaar maken.

Daglicht

“Dit is veel praktische­r, we kunnen in de echte wereld inzetten wat we geleerd hebben. Andere projecten die we maken voor de opleiding zijn minder leerzaam omdat ze het daglicht nooit zien. Met Tartaar Agency is dat wel het geval”, zegt Evelyn.

“De studenten werken wel rond projecten in de opleiding, maar dit is een echt bedrijf”, zegt docent Gaëlle Buysschaer­t. “Daarmee trainen we ondernemer­schap. Dit is anders dan invuloefen­ingen in de les, het is een ongeziene uitdaging voor onze studenten.”

Doelgroep

Deelnemend­e bedrijven profiteren van de aanpak. “Wij zijn vaak de doelgroep waarop organisati­es mikken. Dit is de kans om een strategie te laten bedenken door de mensen die je wil bereiken”, beseft Evelyn. Voor de diensten van Tartaar Agency betaalt u een stuk minder dan bij andere agentschap­pen, klinkt het. De studenten krijgen geen geld, maar studiepunt­en voor de inspanning­en.

En ze benadrukke­n dat de docenten hen steeds begeleiden. Die zijn naast docent ook deels profession­eel actief in de branche en dus weten ze hoe de vork aan de steel zit. Donderdag wordt het team voorgestel­d op de KdG-campus op de Groenplaat­s en wordt de website openbaar gemaakt.

 ?? FOTO FBA ?? Het team achter Tartaar Agency, met rechts docente Gaëlle Buysschaer­t en Evelyn Twadrous (zittend).
FOTO FBA Het team achter Tartaar Agency, met rechts docente Gaëlle Buysschaer­t en Evelyn Twadrous (zittend).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium