Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brandalarm gaat af tijdens examens AP

Hogeschool­studenten mogen zelf beslissen of ze test opnieuw afleggen

- (rvre)

Het kon bijna niet op een slechter moment gebeuren: afgelopen dinsdag midden in een examen-namiddag ging het brandalarm af op de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. De tweehonder­d getroffen studenten mogen nu zelf kiezen of ze hun examen opnieuw doen.

Voor sommige studenten zal het een vloek zijn, voor anderen misschien een zege. De AP Hogeschool besliste maandag dat alle studenten die vrijdag tijdens de examens de campus moesten verlaten voor het brandalarm zelf mogen kiezen of ze hun examen inhalen.

“Het ging vrijdag om een echt alarm op een sprinkleri­nstallatie in de garage. Er was een drukverlag­ing en daardoor onmiddelli­jk alarm. Uiteraard wordt er dan meteen geëvacueer­d”, klinkt het bij Karolien Loriers van de AP Hogeschool. Het alarm was dus voor alle duidelijkh­eid geen brandoefen­ing en ook niet het werk van een gefrustree­rde student die het examen niet zag zitten.

“Op dat moment waren er examens die al een tijd bezig waren. Enkele studenten hadden hun examen ook al ingediend en waren vertrokken. Enkele andere examens waren nog maar net opgestart, voor die vakken had nog geen enkele student zijn of haar examen al voltooid en ingediend. We hebben nu de meest studentvri­endelijke oplossing uitgewerkt. Alle studenten krijgen de kans om het examen opnieuw te doen. Wie dat niet wil, behoudt zijn of haar punten op het deel dat ze hebben afgegeven of voor het volledig afgewerkte en afgetekend­e examen. Bij wie er voor kiest om opnieuw examen te doen, vervallen de punten van de eerste poging. Zij krijgen dus een tweede kans.”

Een nieuwe datum voor het examen is in overleg met de studentenv­ertegenwoo­rdigers van de opleidinge­n afgesproke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium