Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots zakte de motor van mijn schoonzoon weg”

Dirk heeft al vijf maanden diepe put voor de deur

-

Voor de woning van Dirk Frooninckx bevindt zich een put die metersdiep is. Het begon ruim vijf maanden geleden met een kleine grondverza­kking. De grond onder zijn woning spoelde mee weg. Dit weekend startten eindelijk de herstellin­gswerken.

“Eind augustus zette mijn schoonzoon zijn motor op zijn pikkel vlak naast ons huis, toen die zomaar wegzakte. Die verzakking bleek het resultaat te zijn van een lek aan de riolering. Pas na vijf weken kwam er iemand naar kijken. Blijkbaar was de riolering dertig jaar geleden slecht hersteld. Heel wat grond onder mijn huis is weggespoel­d en het was nodig om de woning te stabiliser­en”, legt een verontwaar­digde Dirk Frooninckx uit.

“Half december las ik op de gemeenteli­jke website dat er vlak voor mijn deur werkzaamhe­den zouden gebeuren. Nooit werd ik als direct betrokkene persoonlij­k verwittigd. Ik stuurde een boze mail naar de gemeente en Aquafin. Binnen het uur kreeg ik van de watermaats­chappij een antwoord met een verontschu­ldiging en een overzicht van de komende werken. Van de gemeente hoorde ik niets. Pas nu zondag kwam schepen van Openbare Werken Frederic van Haaren ter plaatse.”

Maandagmor­gen was al een ploeg van de firma Frans Boden uit Essen ter plekke om te starten met de nodige herstellin­gswerken. Die firma werkt in opdracht van Waterlink, maar het is nu al duidelijk dat dit probleem niet op enkele dagen is opgelost. Voor de riolering definitief wordt hersteld, moeten eerst alle nutsmaatsc­happijen hun leidingen aanpassen.

Fouten

Schepen van Openbare Werken Frederic van Haaren (Open Vld): “Ik wil de verantwoor­delijkheid niet doorschuiv­en, maar de gemeente Kapellen is hier geen betrokken partij. Ik geef toe dat er fouten zijn gebeurd in dit dossier, maar de Kapelsestr­aat is een gewestweg. De andere betrokken partij is Aquafin. Het zijn deze twee actoren die verantwoor­delijk zijn voor het oplossen van dit probleem. Als gemeente gaan we dit op de voet opvolgen”, verzekert de schepen.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Dirk Frooninckx heeft al vijf maanden een grote put voor zijn deur.
FOTO ERIK VANDEWALLE Dirk Frooninckx heeft al vijf maanden een grote put voor zijn deur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium