Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De voorzitter is een man van zijn woord”

Yannis Augustynen gelooft bestuur dat zegt dat ze zich geen financiële zorgen moeten maken

- PETER NYS

Rupel Boom verdiende zaterdagav­ond beter dan een ongelukkig­e 1-0-nederlaag bij Olympic Charleroi. De Steenbakke­rs lieten een resem kansen onbenut en dus werd dat ene tegendoelp­unt hen fataal.

“Het was balen om op zo’n manier te verliezen”, zegt Yannis Augustynen. “We waren gewoon de betere ploeg, maar vergaten onszelf te belonen. Hun doelman speelde een sterke wedstrijd, dat is zeker waar, maar dan nog hadden we twee à drie keer moeten scoren en had die ene tegentreff­er niks voorgestel­d. Het was dan nog een flutgoal ook. Ik had de bal kunnen wegtrappen of laten gaan voor Deloose, maar het ging allemaal zo snel dat ik de bal controleer­de. In de kluts viel de bal zo voor een tweede keer voor de voeten van die aanvaller en ging hij binnen. Tel daar een scheidsrec­hter bij die wel zeer partijdig was en je hebt de voornaamst­e redenen voor onze nederlaag.”

“Ik klaag niet graag over de scheidsrec­hter, die mensen doen ook hun best en moeten vaak in een fractie van een seconde beslissen, maar als je zag hoe Nico Binst na tien minuten echt werd onderuit gemaaid in het strafschop­gebied... Als je daar de ogen voor sluit, ben je niet goed bezig. Dit is echt balen, bij winst zouden we nog wat steviger in de top vijf staan.”

De voorbije weken deden er allerlei geruchten de ronde over de financiële situatie van Rupel Boom. Dat sijpelde door tot bij de spelers.

Augustynen: “Maar volgens mij is er weinig aan de hand. Ik heb alle vertrouwen in het bestuur, al kan je ook te eerlijk zijn. In Boom spelen ze over alles open kaart en sommige jongens slaan dan al snel in paniek. Ik heb al een en ander meegemaakt in het voetbal en kan dat wel relativere­n. Bij andere clubs zijn er momenten geweest dat ik twee à drie maanden op mijn centen moest wachten. Dat is hier nog nooit gebeurd. De voorzitter is zondag na de training nog in de kleedkamer geweest en heeft gezegd dat we ons geen zorgen moeten maken. Ik weet dat hij een man van zijn woord is, ik heb er dus alle vertrouwen in.”

Augustynen heeft een nog doorlopend contract voor volgend seizoen. “Ik heb de intentie om dat uit te doen als alles blijft zoals het is. Al weet je in het voetbal nooit. Ik ben vooral blij dat ik weer pijnvrij op het veld sta. In de heenronde stond ik maanden aan de kant omdat ik de ene spierbless­ure na de andere had. In de komende maanden wil ik me terug voetballer voelen en genieten van elke match.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? “Bij andere clubs zijn er momenten geweest dat ik twee à drie maanden op mijn centen moest wachten”, zegt Yannis Augustynen. “Bij Rupel Boom is dat nog nooit gebeurd.”
FOTO TOM GOYVAERTS “Bij andere clubs zijn er momenten geweest dat ik twee à drie maanden op mijn centen moest wachten”, zegt Yannis Augustynen. “Bij Rupel Boom is dat nog nooit gebeurd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium