Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet alle kansen kunnen doelpunten zijn”

Topschutte­r Jelle van Kruijssen scoort twee keer en dikt zijn seizoensto­taal aan tot tien stuks

- (hf)

Berchem geraakte zondag niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Hasselt. “Ik scoorde twee keer, maar het hadden er net zo goed vier kunnen zijn”, zegt Jelle van Kruijssen. “Jammer van de strenge rode kaart voor Bart Cornelisse­n, want die kostte ons twee punten.”

“Na onze sterke eerste helft had ik op een overwinnin­g gerekend”, gaat Van Kruijssen verder. “Maar na negentig minuten mochten we blij zijn dat we met tien tegen elf nog een achterstan­d had kunnen wegwerken om uiteindeli­jk tevreden te zijn met één punt.”

Ondertusse­n zit de Nederlands­e spits dit seizoen toch alweer aan tien doelpunten.

“In de eerste minuut liet ik alleen voor doel een open kans liggen en ook later in de wedstrijd kreeg ik nog een mooie gelegenhei­d om mijn doelpunten­totaal aan te dikken. Gelukkig blijft het missen van zo’n kans niet te lang door mijn hoofd spoken. Ik weet dat er nog doelkansen zullen komen en daar focus ik me op. Ik troost me met de gedachte dat niet alle kansen doelpunten kunnen zijn, hoewel ik ze natuurlijk wel allemaal probeer om te zetten. Ik probeer altijd toe te leven naar een volgende kans. Ik twijfelde zondag dan ook niet om de strafschop te nemen en ons op die manier op voorsprong te trappen.”

Ondanks het feit dat de sterke wedstrijd tegen Hasselt Berchem geen overwinnin­g opleverde, heeft geel-zwart wel bewezen dat het de korte winterstop goed heeft verteerd.

“We blijven als ploeg stappen voorwaarts zetten. Het is spijtig dat ik zondag tegen mijn derde gele kaart aankeek, waardoor ik volgend weekend geschorst ben als we op bezoek gaan bij leider Tienen. Dit zal waarschijn­lijk de laatste keer zijn dit seizoen dat ik een match moet missen wegens schorsing. De match in Tienen wordt trouwens op kunstgras gespeeld. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook daar iets kunnen rapen. We verloren de thuiswedst­rijd tegen Tienen met 0-3, maar een grote indruk maakte die ploeg toen niet op mij. We zijn voldoende gewapend om de komende weken de nodige punten te pakken, ook al staan verschille­nde van mijn ploegmakke­rs op één kaart van schorsing. Maar goed, dat zijn zaken waar ook de andere ploegen mee geconfront­eerd worden in deze fase van de competitie.”

?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jelle van Kruijssen.