Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je vertrouwen voelt, kan je veel”

Dani Wilms helpt City Pirates met twee goals aan nieuwe zege én tweede plaats

- STIJN DRUANT

De trein van City Pirates dendert ook na de jaarwissel­ing onverstoor­baar verder. Na de thuiswinst tegen Wellen gingen de Merksemnar­en op én over Bilzen-Waltwilder. Met dank aan Dani Wilms, die de 1-0achtersta­nd eigenhandi­g omboog in een 2-1-zege. Bovendien komt City Pirates zo op de tweede plaats, op drie punten van leider Lyra-Lierse.

Net als thuis tegen Wellen liep het ook in Bilzen aanvankeli­jk niet van een leien dakje: “Het begin was rommelig”, zegt Dani Wims, die zich later tot man van de match kroonde. “Bilzerse-Waltwilder zat er kort op én er stond een felle wind. En toen viel ook nog eens die 1-0, die niet eens verdiend was. Maar goed, wij moesten ons goede spel blijven brengen en kansen creëren. Gelukkig maakte ik die 1-1 voor een leeg doel. Niet de moeilijkst­e in mijn loopbaan

(lacht). De 1-2 viel pas na het uur, maar het had eigenlijk 1-4 of zelfs 1-5 kunnen worden als we nog beter hadden afgewerkt. Die afwerking moet toch nog beter, zodat we eens echt op ons gemak kunnen spelen.”

Hopen ze in Merksem op meer nu de ploeg tweede staat? “We spelen goed én er is veel vertrouwen, maar ik wil echt niet spreken over meer dan de eindronde. Maar we staan wel op drie punten van Lyra-Lierse, dus we willen zo lang mogelijk aanklampen en als het kan straks nog over de Lierenaars gaan. City Pirates wil alles pakken wat er te pakken valt”, weet Wilms, die zelf de sterren van de hemel speelt.

“Ik ben ingespeeld, ja, maar ik krijg zo veel vertrouwen, dat het ook de verdienste van de ploegmaats én de staf is. Want als je vertrouwen krijgt, kan je veel, hé, zeker met iemand als Joy Van Den Bogerd die achter je heel wat werk opknapt. Ze weten wat ik kan en geven me de vrijheid die ik nodig heb om iets te laten zien. Ik krijg veel ballen in de voet, want de maats weten dat ik zo de ploeg beter kan doen draaien. En als je als speler veel vertrouwen krijgt, gaat uiteindeli­jk de hele ploeg groeien. Maar mijn vooruitzic­hten én die van de ploeg zien er goed uit, ja”, besluit een lachende Wilms, die komend weekend thuis tegen Beringen voor negen op negen wil gaan.

 ?? FOTO SMB ?? Dani Wilms, hier verdedigen­d op Thomas Schilders van KFC Turnhout, wil zo lang mogelijk aanklampen bij leider Lyra-Lierse.
FOTO SMB Dani Wilms, hier verdedigen­d op Thomas Schilders van KFC Turnhout, wil zo lang mogelijk aanklampen bij leider Lyra-Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium