Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sam Vermeylen speelt ook volgend seizoen voor SintLenaar­ts “Ik voel me na zeven jaar nog altijd gewaardeer­d”

- (wp)

Ondanks een vroege 1-0voorspron­g ging Sint-Lenaarts zaterdagav­ond met 1-3 onderuit tegen Esperanza Pelt. “We kenden een collectiev­e offday”, zegt aanvoerder en doelman Sam Vermeylen.

“We voetbalden gewoon zwak, waren niet scherp in de duels en kwamen overal te laat. Je kan daarvoor naar een uitleg zoeken, maar het liep gewoon niet”, aldus Vermeylen.

Door vroeg op voorsprong te klimmen, had Sint-Lenaarts zich nochtans in een perfecte situatie gemanoeuvr­eerd. “Na de 1-0 kregen we kansen om verder uit te lopen, maar die werden gemist. Bovendien slikten we te gemakkelij­k tegengoals. Vorige week speelden we sterk op Betekom en wonnen we met 2-5, maar nu lukte er niets. Het is jammer dat we zo wisselvall­ig presteren.”

Ondanks de nederlaag was er ook goed nieuws voor Vermeylen: ook volgend seizoen zal hij het doel van Sint-Lenaarts verdedigen. “Ik ben hier nu zeven jaar en voel me nog altijd gewaardeer­d. Ik voelde dus ook geen behoefte om te veranderen van club. Bovendien is Sint-Lenaarts ambitieus en wordt er altijd een degelijke ploeg samengeste­ld”, zegt de leraar lichamelij­ke opvoeding, die begin november dertig jaar wordt. “Het klikt ook met de andere doelman Matthias De Bruyn. Iedereen maakt progressie, ook ik nog. Ik heb nog altijd de wil om bij te leren. Maar goed, zaterdag op Witgoor moeten we revanche nemen voor deze nederlaag en weer de drie punten pakken”, besluit Vermeylen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium