Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik mijn sponsors iets kan teruggeven”

Kalmthoute­naar Wietse Bosmans is op Linkeroeve­r de beste bij de niet-profs

- KAREL LEMMENS

De veertiende plaats op het BK voor profs van zondag leverde Wietse Bosmans de nationale titel op bij de eliterenne­rs zonder contract. Euforisch werd Bosmans daar niet bepaald van, meer dan een troostprij­s vond hij het niet.

“Uiteraard is het altijd leuk om Belgisch kampioen te worden”, geeft de Kalmthoute­naar toe. “Winnen is winnen, maar deze titel zorgt toch voor een ietwat dubbel gevoel. Iedereen die mijn prestaties heeft gevolgd, zal gezien hebben dat ik in Antwerpen niet mijn niveau van de voorbije maanden heb gehaald. Na Loenhout ben ik ziek geworden waardoor ik tien dagen amper heb kunnen fietsen. In Luxemburg, op 1 januari, moest ik al in de eerste ronde opgeven. Toen al besefte ik dat het moeilijk zou worden om op het BK mijn niveau te halen. Pas vanaf vorige week woensdag kon ik weer deftig trainen. Enerzijds ben ik tevreden dat ik mijn wedstrijd op een degelijke manier heb kunnen beëindigen en dat ik die trui mee naar huis mocht nemen, maar anderzijds was ik wel degelijk voor meer gekomen.”

Die ziekte kwam inderdaad op een ongelegen moment, net op het moment dat Bosmans steeds meer vorderinge­n aan het maken was. “Ik kon stilaan aanspraak maken op een vaste plaats tussen vijf en tien, op het BK is dat spijtig genoeg totaal niet gelukt. Gelukkig is het seizoen nog niet gedaan en komen er nog enkele wedstrijde­n aan die me op papier goed moeten liggen. Nu is het aan mij om weer naar mijn beste niveau te groeien, want het ergste ligt achter de rug. Sinds ik sponsors heb gevonden die me willen steunen, heb ik een ploeg met de juiste mensen rondom mij en dat motiveert me om er de komende weken terug tegenaan te gaan. Vooral daarom ben ik blij dat ik de titel heb gepakt. Ik heb die sponsors nu toch al iets kunnen teruggeven. Anders was het veel moeilijker geweest om door te zetten, want ik kon niet alles uit mijn eigen zak blijven betalen. Tegelijk heb ik misschien de interesse gewekt van ploegen die toch moeten zien dat de miserie die ik de voorbije jaren heb gekend helemaal voorbij is en dat ik als veldrijder nog best iets voorstel. Als ik constant kan blijven presteren, hoop ik om volgend jaar terug op een hoger niveau te rijden”, aldus nog de renner van het eenmanstea­m Spot-ITIsorex.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Wietse Bosmans bij aankomst op het BK als winnaar van de elite zonder contract.
FOTO TOM GOYVAERTS Wietse Bosmans bij aankomst op het BK als winnaar van de elite zonder contract.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium