Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er was niets te doen aan onze scherpe afwerking”

Boeckenber­g van Dirk Poschet is veel te sterk voor AKC/Luma

- (lwi)

Boeckenber­g won afgelopen weekend de topper van de zevende speeldag met duidelijk verschil van AKC/Luma (32-21). Wie voor spanning was gekomen, kwam dus bedrogen uit.

liep snel weg van AKC. Na tien minuten had de ploeg van coach Johannis Schot al een 8-1-voorsprong op het bord gezet. “We waren geen partij voor Boeckenber­g, dat momenteel zonder twijfel de beste ploeg in België is”, zegt AKCmanager Pit Van Dyck. “We boden geen weerwerk en na tien minuten was de wedstrijd gespeeld. Dat kan al eens gebeuren. We gaan onze ploeg, die er voorlopig een uitstekend seizoen heeft opzitten, zeker niet aan de schandpaal nagelen voor deze misser.”

Jesse De Bremaeker scoorde tien keer voor Boeckenber­g en ook de speelsters van Boeckenber­g waren in alle opzichten sterker dan hun tegenstree­fsters van AKC/Luma.

“Terwijl ze bij AKC/Luma na het eerste fluitsigna­al nog even naar hun plaats aan het zoeken waren, zorgden wij meteen voor een eerste vakwissel langs Sayer Jobe en Maite Dewinter en leidden we al snel met 2-0”, vertelt Dirk Poschet van Boeckenber­g. “Brent Struyf reageerde echter meteen en zorgde voor 2-1. De volgende korf liet even op zich wachten en kwam er vanop de stip. In de volgende vijf minuten kregen de bezoekers een eerste draai om de oren. Terwijl zij moeite hadden om een degelijke aanval op te zetten, scoorden wij zesmaal op rij. Na een tegenprikj­e van AKC/Luma volgden er nog eens vier goals. Zo ging het in sneltempo naar 11-4. Aan de scherpe afwerking van onze spelers was niets te doen. Zo scoorden we uiteindeli­jk liefst 32 keer en was de buit uiteraard binnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium