Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen steunt ons in overgangsf­ase”

- (lce)

Antwerp Phantoms leed afgelopen weekend een zware 10-0-nederlaag bij Cairox Hijs Den Haag en bengelt al heel de competitie onderaan in het klassement. Toch blijven ze aan de Ruggeveldl­aan positief ingesteld. “Iedereen steunt ons in deze overgangsf­ase”, aldus Christian Pierre, de secretaris van Antwerp Phantoms.

Christian Pierre verwijst in de eerste plaats naar de beschikbaa­rheid van ijs, nu Antwerp Phantoms een onderkomen kreeg in een tijdelijke schaatsbaa­n.

“In afwachting van de voltooiing van een nieuwe ijsbaan doet de stad er met een voorlopige ijsbaan alles aan om ons, naast de publieke schaatsbeu­rten die tot driehonder­d schaatsers lokken, in de best mogelijke omstandigh­eden de competitie te laten afwerken”, aldus Pierre. “Evident is dat niet. Naast vijf seniorespl­oegen tellen wij ook zes jeugdploeg­en en G-sporters.”

Pierre ontkent dat de mindere resultaten van Antwerp Phantoms in de BeNeLiga aan die moeilijke omstandigh­eden te wijten zijn. “We zitten gewoon in een overgangsp­eriode. Nadat enkele sterkhoude­rs zijn vertrokken, hebben wij gekozen voor eigen jeugd. Omdat daar veel talent schuilt, wilden we absoluut actief blijven in de BeNeLiga, hoe moeilijk we het daar ook zouden krijgen. Uiteindeli­jk valt het nog zwaarder uit dan gedacht, maar toch blijven we gemotiveer­d aan de toekomst werken in de hoop daar later de vruchten van te plukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium