Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik droom van medaille op het BK”

- (basp)

Lukas Maes verlengde zondag zijn provincial­e veldloopti­tel bij de juniores. Met één splijtende demarrage in de laatste vijfhonder­d meter gaf hij iedereen het nakijken. Op 23 februari hoopt hij ook een medaille te scoren op het BK in Brussel.

Omdat hij in volle blokperiod­e zat, besloot Maes pas in laatste instantie om te starten op het PK. “Stilzitten is niets voor mij. Dit was een goeie ontspannin­g tijdens de examens”, aldus de student bio-ingenieur. “We liepen samen met de masters en een van de masters (Glen

Laurens, nvdr.) nam het meeste kopwerk in de kopgroep voor zijn rekening. Ik koos ervoor om te wachten en op het einde te versnellen. Dat lukte. Ik wist dat ik op het einde wind in de rug had en dat ik niet te lang hoefde te wachten. Toen ik vertrok, heb ik niet meer omgekeken.”

Op korte tijd liep Maes een imposante voorsprong bijeen, na 21’32 finishte hij met zes seconden voorsprong op Tibo Vanleke. DaarBoecke­nberg achter volgden de tweelingbr­oers Bereket en Bezuayehu Petersen. Thomas Willems werd vijfde. “Ik vind het heel jammer dat mijn trainingsg­enoot Thomas Willems net naast het podium viel, want hij is ook heel sterk bezig. Dat hij pas vijfde eindigde, is een teken dat de juniores sterk hebben gelopen.”

In alle jeugdreeks­en (benjamins, pupillen, miniemen, cadetten, scholieren, juniores) stond Lukas Maes al op het podium op het PK cross. “Dit is mijn derde provincial­e titel cross. De voorbije elf jaar werd ik telkens eerste of tweede op het PK. Mijn bedoeling is om nu toe te werken naar het BK veldlopen. Volgens mij is daar veel mogelijk. Ik zie bij de juniores niet echt iemand die erbovenuit steekt. Met uitzonderi­ng van enkele sterke mannen van Daring Leuven misschien. We zijn met heel veel kandidaten en ik droom van het podium. In Merksem gebruiken we de fietsersbr­ug over het Albertkana­al om specifiek te trainen voor het heuvelacht­ige parcours op het BK in Brussel. Als je daarop traint, gaat dat een stuk gemakkelij­ker in de wedstrijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium