Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder stroom worden mijn gebakjes met slagroom slecht”

Elektricit­eit Leugstraat valt continu uit, bakkerin met handen in het haar

- JEF WIJCKMANS

Bewoners van de Leugstraat in Aartselaar zaten de laatste maanden vaak zonder elektricit­eit. Vooral Hilde Peeters (51) die er een brood- en banketzaak uitbaat, is de miserie beu en vraagt om een degelijke herstellin­g.

Met drie pannes in evenveel maanden stapelen de elektricit­eitsproble­men in de Leugstraat zich op. De bewoners vragen om de vervanging van de verouderde kabel. Vooral Hilde Peeters, zaakvoerde­r van de brood- en banketbakk­erszaak met haar naam, zit met de handen in het haar.

“De panne situeerde zich onder het voetpad voor de parkeerpla­atsen aan mijn winkel. Steevast wordt door de arbeiders van de nutsmaatsc­happij gegraven waarna telkens meer dan een week hier geen auto’s meer kunnen parkeren.”

Binnen de maand na de eerste panne was het een paar meter verder opnieuw raak. Het resultaat: opnieuw graafwerke­n en een zowat ontoeganke­lijke parking. Vorige week viel de elektricit­eit voor de derde keer in korte tijd uit.

“De eerste twee keer was het ’s avonds en ’s nachts, dus op een ogenblik dat de winkel gesloten was”, zegt Hilde. “Maar ook mijn koeling valt uit, wat uiteraard een probleem vormt voor onder meer gebak met slagroom.” Vorige week viel de elektricit­eit ook overdag uit waardoor naast de koeling en verlichtin­g ook de automatisc­he toegangsde­ur en het kasregiste­r uitvielen. Het bakproces was gelukkig net achter de rug.

Jan Peeters (81), de papa van Hilde, is dan wel slecht ter been, hij steekt nog steeds een handje toe. “Ik woon op een bovenverdi­eping en raak er niet zonder lift. Tweemaal had ik bijzonder veel geluk dat ik net uit de kooi was. Maar samen met mijn vrouw de lift nemen, doe ik uit voorzorg niet meer.”

Begrip

Zowel schepen Mark Van Hecke (Middenstan­d) als Bart Lambrecht (Openbare werken), beiden N-VA, vroegen Fluvius om uitleg. “In onze planning staat dat het voetpad in de Leugstraat in de periode 2022-2023 zal worden heraangele­gd. Dan contactere­n we sowieso de nutsdienst­en om een eventuele vernieuwin­g van de leidingen. Maar we begrijpen best dat sommigen de huidige situatie beu zijn.”

Bij Fluvius zegt woordvoerd­er Ben Vervoort dat de putten die voor het herstel gegraven worden vaak nieuwe problemen veroorzake­n. “Het is de bedoeling de verouderde kabel te vervangen. Hiervoor rekenen we op een periode van drie tot zes maanden. Mogelijk zal de leiding ook verzwaard worden.”

Hilde Peeters

Bakkerin

“De eerste twee keer dat de stroom uitviel, gebeurde dat gelukkig ’s nachts. Vorige week viel de elektricit­eit overdag uit.”

 ?? FOTO JW ?? De hele straat zit vaak zonder stroom, met alle gevolgen van dien. Fluvius zegt dat het de bedoeling is dat de oude kabel vervangen wordt.
FOTO JW De hele straat zit vaak zonder stroom, met alle gevolgen van dien. Fluvius zegt dat het de bedoeling is dat de oude kabel vervangen wordt.
 ?? FOTO JW ??
FOTO JW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium