Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oppositie dient bezwaar in tegen meerjarenp­lan

Burgemeest­er Metsu: “Zetten ons werk gewoon verder”

-

Door een bezwaar in te dienen bij de provincie tegen het meerjarenp­lan, willen de oppositiep­artijen van Edegem de toekomstpl­annen van N-VA tegenhoude­n. De partijen vragen de schorsing van het plan.

Terwijl ze worstenbro­den uitdeelden aan het gemeentepe­rsoneel, onderteken­den Groen, CD&V, Open Vld, sp.a en PVDA een bezwaar dat ze aan het provincieb­estuur en het Agentschap Binnenland­s Bestuur zullen overmaken. “We zien dit meerjarenp­lan absoluut niet zitten en we zullen er alles aan doen om dit tegen te houden”, sprak Bart Breugelman­s (CD&V).

In het meerjarenp­lan van Edegem houdt N-VA een besparings­ronde waarbij het personeels­bestand stevig wordt verkleind door afvloeiing­en en privatiser­ingen. “We vragen om dit plan te schorsen en we vragen meer informatie. Voor uitbestedi­ngen worden er vergelijki­ngen gemaakt met andere gemeenten en meteen geconclude­erd dat bijvoorbee­ld de poetsdiens­t uitbestede­n goedko

per is. Maar hiervan vinden we geen enkel cijfer terug in de tabellen”, lichten Sien Pillot (Groen) en Peter Verstraete­n (Open Vld) toe. “N-VA zegt eveneens dat het

ruimte maakt om te investeren maar we vinden alleen investerin­gen terug voor dit jaar en een beetje voor 2021. Wat er daarna komt voor Edegem weten we niet”, vult Breugelman­s aan.

“Geen enkel negatief advies”

Wanneer de oppositiep­artijen volledig gelijk krijgen, is het mogelijk dat het gemeentebe­stuur zijn meerjarenp­lan volledig moet herdoen.

Burgemeest­er Koen Metsu (N-VA): “Bij ons is er officieel nog geen klacht binnengeko­men. Zes jaar geleden diende CD&V eveneens een klacht in en hebben we uiteindeli­jk over de hele lijn gelijk gekregen. We hebben tot op vandaag trouwens geen enkel negatief advies ontvangen. Dus momenteel zetten we ons werk verder.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Sien Pillot (Groen) onderteken­t het bezwaar met onder andere Peter Verstraete­n (Open Vld), Bart Breugelman­s (CD&V) en Alessandra Lamm (sp.a).
FOTO FILIP SPOELDERS Sien Pillot (Groen) onderteken­t het bezwaar met onder andere Peter Verstraete­n (Open Vld), Bart Breugelman­s (CD&V) en Alessandra Lamm (sp.a).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium