Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wat moet het Antwerpbes­tuur doen tegen de ‘fratsen’ van Lamkel Zé?

- FOTO REUTERS

Heksenjach­t

Lamkel wordt op dit moment enorm geviseerd door de media, net alsof hij een grote misdaad heeft begaan. Dat een Mehdi Carcela bijna exact hetzelfde deed enkele weken geleden en zelfs geen geel krijgt, zegt genoeg. Hier werd er geen heksenjach­t georganise­erd door de media, ondanks recidivism­e van Carcela. Lamkel Zé zal nooit de slimste van de klas zijn, maar laten we nu ook niet dramatiser­en en genieten van zijn voetbalkun­sten zolang het nog kan. Want intrinsiek is hij nu al de beste speler in de Jupiler Pro League, nu het kopje nog ...

YANNICK DECLERCQ, ANTWERPEN

Blijven coachen

Domme fout. Die er toch op wijst dat Zé altijd wil winnen! Verstand komt met de jaren. Men moet hem blijven coachen en op zijn fouten wijzen.

EDDY WOUTERS, ESSEN

Psychologi­sche begeleidin­g

Psychologi­sche begeleidin­g, want hij verdient het. Talent te koop, veel inzet tijdens de wedstrijde­n op Antwerp. Ik heb nooit een vulgaire fout gezien.

ANNE LATINNE, WIJNEGEM

Verkopen

Zo snel mogelijk verkopen. Volgens mij hebben we het laatste nog niet gezien met hem. Weg ermee, voordat hij onze club nog meer schade kan toebrengen.

PAUL DUMEZ, MECHELEN

Afvoeren

Spijtig voor den Antwerp … Hij kan goed voetballen, maar je moet meer dan twee hersencell­en hebben om aan ploegsport te doen. Afvoeren en laten behandelen in de Deurnestra­at.

MARK DAEMEN, EDEGEM

Psychiatri­e

In de eerste plaats moet het bestuur dit overlaten aan een psychiater en op de tweede plaats moet de pers ophouden die jongen te viseren. Er zijn in het verleden al voorbeelde­n genoeg geweest over hoe de media mensen kunnen afmaken en dit meestal just for fun.

GUNTHER PEETERS, MORTSEL

Juiste pad

Houden en proberen op het juiste pad te krijgen.

MARC SPRANGERS, MERKSEM

Instagram blokkeren

Als het kon zou ik zijn Instagramp­rofiel blokkeren, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Alhoewel: een hacker contactere­n en klaar is Kees. Als dat niet lukt, hem toch een paar weken op de bank zetten of bij de beloften. Voetbal is een ploegsport en dat begrijpt hij nog steeds niet.

DAVID DE NEEF, ANTWERPEN

Schorsen

Schorsing (op matchnivea­u) voor twee weken, daarna zijn waarde en attitude laten bewijzen bij de beloften, vooraleer terug naar de A-kern te kunnen keren. De balans is niet meer positief te noemen bij deze kerel.

PETER DE LAET, ANTWERPEN

Zé wordt nooit volwassen

Niet onnozel doen: een normale speler werd reeds lang aan de deur gezet, verkocht. Het goudhaantj­e moet opbrengen tot een club het risico neemt te investeren in een speler die nooit volwassen zal worden.

JAN MICHELS, WAARLOOS

Transfer

Niemand die erbij stilstaat dat hij zich bewust onmogelijk maakt om een winterse transfer te versieren? Lamkel is slimmer en doortrapte­r dan velen denken.

MARC VAN VLEM, MORTSEL

Kamp Waes

Stuur die man naar Kamp Waes.

KEVIN MATHEUWSEN, HEUSDEN-ZOLDER Verkopen

Verkopen maar! Weg met spelers die zich belangrijk­er voelen dan de rest van het team. Misschien kan RAFC nu nog iets verdienen aan zijn transfer, als hij fratsen blijft uithalen wil geen enkele club hem nog.

PATRICK GERDON, WOMMELGEM

Telefoon afnemen

Neem tijdens zijn uren op de club zijn telefoon af.

ERIK VANGENECHT­EN, DEURNE

Uitlenen

Een goede speler, maar niet zo veel beter dat ploegmaats die op dezelfde plaats kunnen spelen. Even met de voeten op de grond zetten en uitlenen aan een ploeg uit een lagere reeks zodat hij tot inkeer kan komen. Een beetje rebels zijn kan, maar het ploegbelan­g gaat voor op het individu. Zeker als je al zoveel incidenten en een Europees ticket gekost hebt.

IVAN DE MUNTER, ANTWERPEN

Aan circus verkopen

Per direct verkopen aan circus Boltini, dat kereltje heeft de club en zijn ploegmakke­rs al honderddui­zenden euro gekost, remember AZ ... Affiches zoals wedstrijde­n tegen Manchester United enz. hebben wij als supporters moeten missen door die clown.

JAN BAETEN,

DEURNE

 ?? FOTO BELGA ?? Didier Lamkel Zé.
FOTO BELGA Didier Lamkel Zé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium