Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op weg naar nieuw record

Kiana Buttiens (25) uit Tienen kan deze week als eerste twaalf deelnames bereiken

- (tove)

Sneuvelt later deze week het beruchte record van twaalf deelnames in Kandidate Kiana Buttiens (25) uit Tienen is alvast goed op weg. Al negen keer behaalde ze de zege. “Iedereen vraagt me naar mijn tactiek, maar die heb ik niet.”

Blokken?

“Hou er al maar rekening mee dat het straks is afgelopen”, grapte Ben Crabbé op nieuwjaars­dag. “Tegen iemand van Tienen is niks te doen.” Aangezien ze opgroeiden in dezelfde stad, had Kiana Buttiens al meteen een streepje voor bij de quizmaster. En zijn voorspelli­ng kwam uit. Sinds 1 januari hakt de 25-jarige doctoraats­studente elke dag met gemak haar tegenstand­er in de pan.

Drie keer al haalde ze ruim 1.000 punten, foute antwoorden geeft ze nauwelijks en ook in de finale is het achtletter­woord bijna

een struikelbl­ok. Slechts één keer kroop Kiana door het oog van de naald: in haar zevende finale kon ze pas op het allerlaats­te moment het woord ‘taartjes’ achterhale­n.

Gisteren won ze het spelletje voor een negende keer, goed voor 9.000 euro in totaal. Als Kiana volhoudt en blijft winnen tot en met de aflevering van donderdag, dan zou ze beter doen dan arts-in-opleiding Ewout Leys. Die won elf keer, maar wist in juni 2018 het woord in zijn twaalfde finale niet.

De Tiense staat zelf te kijken van haar prestaties. “Zoiets verwacht niemand. Eerst durfde ik me zelfs niet in te schrijven. Mijn zus heeft me een duwtje in de rug moeten geven. En nu doe ik het ineens zo goed.” Toch blijft ze nuchter. “Iedereen vraagt naar mijn tactiek. Maar die heb ik niet. Het is een kwestie van alert zijn, zo snel mogelijk afdrukken én geluk hebben.”

Blokken,

om 18.30u op Eén

 ?? FOTO VRT ?? Kiana Buttiens won al negen keer.
FOTO VRT Kiana Buttiens won al negen keer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium