Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp blijft lonken naar kwalificat­ie voor achtste finales Champions League

Telenet Giants Antwerp overtuigd dat Europees verhaal nog niet voorbij is

- Van onze medewerker in Vechta Patrick Ceulemans

Doet Telenet Giants Antwerp met nog vier speeldagen voor de boeg in de groepsfase van de Champions League weer mee voor kwalificat­ie voor de achtste finales? Als de Sinjoren vanavond bij het Duitse Rasta Vechta bevestigin­g brengen van de Europese stunt van vorige week tegen de Griekse topper AEK Athene, spelen ze weer helemaal mee. “Ons Europees verhaal is nog niet afgelopen”, maakt coach Christophe Beghin zich sterk.

Beghin mocht vorige week veertig kaarsjes uitblazen en kent na een geweldige carrière als speler - onder meer driemaal Belgisch Speler van het Jaar en recordinte­rnational bij de Belgian Lions een mooi debuut als headcoach, nadat hij twee jaar assistentc­oach was geweest van Roel Moors. Met de Giants staat hij in de halve finale van de Beker van België en aan de leiding in de EuroMillio­ns League.

“In de Champions League liep het wat minder”, aldus Beghin. “De oorzaak? Een combinatie van een nieuwe en jonge selectie en een toch wel zware poule. We misten ook wat geluk, zoals op verplaatsi­ng bij Wloclawek en thuis tegen Burgos, en zagen vooral ook sterkhoude­r Vic Sanders met een knieblessu­re uitvallen. Daarom was het schitteren­d dat we vorige week konden winnen tegen favoriet AEK Athene. Dat zorgde voor een geweldige boost en maakte duidelijk dat ons Europees verhaal nog niet afgelopen is. Ik merkte dat de focus afgelopen weekend al op Rasta Vechta stond. Vandaar ook de mindere concentrat­ie in de eerste helft tegen Brussels.”

Fysiek sterk geheel

Of Telenet Giants Antwerp met drie op tien en twee overwinnin­gen minder dan de vierde geklasseer­den Wloclawek en Rasta Vechta nog echt een kans

maakt op een plaats in de achtste finales, wordt vanavond duidelijk.

“Correct”, beaamt Beghin. “We bekijken het ook wedstrijd per wedstrijd. Als we erin slagen een tweede opeenvolge­nde zege te boeken, spelen we, met volgende week een thuismatch tegen het Poolse Wloclawek, weer helemaal mee.”

In de thuiswedst­rijd verloor Telenet Giants Antwerp met 74-81 van Rasta Vechta, dat in de Bundesliga de zevende plaats deelt met het Bamberg van gewezen Giantscoac­h Roel Moors. In het team van de Spaanse coach Pedro Callens zijn diens landgenoot Sergi Garcia en het Amerikaans­e trio Steve Vasturia, Ishmail Mainwright en Josh Young de sterkhoude­rs. “Het is vooral een fysiek sterk geheel”, weet Beghin. “Collectief acteren in defense en aanval is de sleutel naar succes.”

De wedstrijd in de sfeervolle Rasta Dôme (3.200 plaatsen) wordt rechtstree­ks uitgezonde­n op Eleven Sports.

“Als we erin slagen een tweede opeenvolge­nde zege te boeken, spelen we, met volgende week een thuismatch tegen het Poolse Wloclawek, weer helemaal mee.” Christophe Beghin Coach Telenet Giants Antwerp

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Coach Christophe Beghin fluistert Luka Rupnik nog wat tactische instructie­s
in het oor.
FOTO GOYVAERTS Coach Christophe Beghin fluistert Luka Rupnik nog wat tactische instructie­s in het oor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium