Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pintjes en frieten bevallen kampioen niet zo goed

-

In zijn eerste cross in de Belgische driekleur, gisteren in Otegem, finishte kersvers kampioen Laurens Sweeck als elfde. “Te weinig geslapen en buikpijn van de pintjes”, was zijn uitleg.

Laurens Sweeck de dag na de Belgische titel? Dat is crossen in Otegem. Vooraf zag hij het nog wel zitten. Hij had het zondagavon­d ook vrij rustig gehouden in het feestgedru­is met de supporters: hij was om 1.00u ’s nachts thuis.

“Ik heb maar tweeënhalv­e pinten gedronken. De derde ben ik halfweg kwijtgeraa­kt. (lacht) Ik heb daarna wel nog eens de cross bekeken en ben pas daarna gaan slapen. Ik heb in bed nog een paar keer de cross in mijn hoofd gereden. En telkens won ik.”

Na het bekijken van de beelden wist Sweeck genoeg: Eli Iserbyt en Michaël Vanthouren­hout hadden wel degelijk hun aandeel in de titel.

“Ik heb vanochtend Jurgen Mettepenin­gen een bericht gestuurd: Ik ben de ploeg heel dankbaar en ik zal mijn ploegmaats gepast vergoeden.”

In de cross zelf liep het toch minder dan verwacht. Net toen Mathieu van der Poel demarreerd­e, schoof Eli Iserbyt onderuit en Sweeck tuimelde over hem.

“Dat kan gebeuren, maar daarna was het vat meer dan af”, aldus de Belgische kampioen. “Ik kreeg ook buikpijn. Die paar pintjes voor een cross, zeker gecombinee­rd met een pak frieten: geen goed idee. Ik heb heel de cross afgezien. Nooit ga ik dat nog doen.”

Sweeck vertrok gisteren weer naar Mallorca voor zo’n tien dagen, al vliegt hij wel even terug voor de Wereldbeke­rcross in Nommay zondag. Met als doel: schitteren op het WK.

“Of ik daar kopman wil zijn ? Ik heb nu wel recht van spreken, maar we moeten vooral als een sterk blok gaan.”

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Traditie na de titel: taart.
FOTO PETER MALAISE Traditie na de titel: taart.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium