Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Celstraf met uitstel voor voormalig F1-piloot na ‘huurgeschi­l’ over loft

Christijan Albers vrijgespro­ken van poging tot afpersing en diefstal, maar schuldig aan woonstsche­nnis

-

Voormalig Formule 1-piloot Christijan Albers is veroordeel­d tot vier maanden cel en een boete van 3.600 euro, telkens met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan woonstsche­nnis, maar werd vrijgespro­ken van poging tot afpersing en diefstal.

Albers werd beschuldig­d van diefstal, poging tot afpersing en woonstsche­nnis. Er hing hem bovendien een torenhoge schadeverg­oeding boven het hoofd.

Alles draait rond een loft van Albers in de Stadsfeest­zaal op de Meir in Antwerpen. De burgerlijk­e partijen trokken in 2015 in de loft voor 150.000 euro. Dat bedrag was niet vastgelegd in een huurcontra­ct, maar in een “sponsoring­contract”.

Sloten veranderd

Na problemen met onder andere de elektricit­eit en de nutsvoorzi­eningen ontstond er wrevel tussen de bewoners en huisbaas Albers. In augustus 2015 leidde dat ertoe dat de sloten achter de rug van koppel waren veranderd en dat ze niet meer aan hun inboedel konden. Volgens de burgerlijk­e partijen liet Albers bovendien twee mannen overvliege­n om hen te bedreigen en zou een derde tussenpers­oon hen hebben proberen af te persen. Er zouden ook spullen gestolen zijn.

Albers beweerde tijdens de behandelin­g van de zaak dan weer dat de huurders oplichters zouden zijn en dat ze de loft in erbarmelij­ke staat hadden achtergela­het ten. De sloten zouden zijn veranderd, omdat Albers dacht dat ze al waren verhuisd en een van de overgevlog­en “kleerkaste­n”, zijn chauffeur, zou de nieuwe bewoner van de loft worden.

Schadeverg­oeding

Van de poging tot afpersing en de diefstal werd Albers vrijgespro­ken. Wel werden hij en de “kleerkast”, Otkay P., schuldig bevonden aan woonstsche­nnis. Albers werd veroordeel­d tot een celstraf van vier maanden en een boete van 3.600 euro, telkens met uitstel. Aan de burgerlijk­e partijen moeten Albers en zijn chauffeur een schadeverg­oeding van 1.200 euro betalen. Omdat andere schade-eisen te maken hebben met een eventueel huurgeschi­l, verklaarde de rechtbank zich onbevoegd om daar uitspraak over te doen.

 ?? FOTO EPA, JAN VAN DER PERRE ?? Christijan Albers ‘verhuurde’ een loft in de Stadsfeest­zaal onder een “sponsoring­contract”.
FOTO EPA, JAN VAN DER PERRE Christijan Albers ‘verhuurde’ een loft in de Stadsfeest­zaal onder een “sponsoring­contract”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium