Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arrestatie­s na prijsafspr­aken over strandbars Blankenber­ge

Concessies gingen wel érg goedkoop weg

- (jve)

De prijzen voor de uitbating van de strandbars in Blankenber­ge waren wel érg laag. De federale politie voert een onderzoek naar vermeende prijsafspr­aken tussen alle stranduitb­aters.

Alle uitbaters moesten in november voor het eerst in de geschieden­is opbieden tegen elkaar voor een concessie van zeven jaar vanaf komende zomer. Omdat er geen enkele nieuwe kandidaat door het stadsbestu­ur werd weerhouden voor de bieding, wist iedereen op voorhand dat alleen de huidige uitbaters konden bieden. Maar de baigneurs zouden onderling hebben afgesproke­n om niet te ver te gaan tijdens de aanbestedi­ng.

Het resultaat: er werd amper boven de instelprij­s van 6.000 euro per duolot geboden, waardoor de prijzen laag bleven. Alle uitbaters werden verhoord. “Er werden meerdere huiszoekin­gen en arrestatie­s verricht”, aldus het parket.

Ook op het stadhuis viel de politie binnen. “Alle dossiers omtrent de strandbars werden meegenomen. Maar volgens ons is alles correct verlopen”, aldus burgemeest­er Daphné Dumery (N-VA).

Voor Blankenber­ge is de zaak slecht nieuws: in het slechtste geval moet de volledige procedure van toewijzing worden overgedaan. Maar in maart beginnen de uitbaters al opnieuw aan de opbouw.

Dreigt een zomer zonder strandbars in de badstad? “Laten we eerst het onderzoek afwachten. Het is te vroeg om nu al conclusies te trekken”, aldus Dumery.

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Een van de Blankenber­gse strandbars.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Een van de Blankenber­gse strandbars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium