Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leefbaarde­r plein en veiliger voor kinderen”

Boeksveldp­lein en omliggende straten worden aangepakt

-

Het Boeksveldp­lein, de Uitspannin­gstraat en de Eenheidstr­aat worden vanaf 24 februari volledig vernieuwd. Het plein moet daarbij groter en veiliger worden. Over het hele project komt een asfaltlaag en er zouden geen parkeerpla­atsen verloren gaan.

Momenteel liggen de kasseiwege­n van de twee straten en de kasseien rond het plein er oneffen bij. De kasseien worden tijdens de werken vervangen door asfalt. De voetpaden worden vernieuwd en zullen betonstraa­tstenen krijgen. Water-Link pakt meteen de riolering aan.

“Het Boeksveldp­lein wordt vergroot door het aan de noordkant te laten doorlopen tot aan de gevels”, vertelt Werner Theuns (Open Vld), districtss­chepen van Openbare Werken. “Het plein wordt dus niet meer langs alle kanten omgeven door een autoweg, dat maakt het een leefbaarde­r plein en veiliger voor kinderen die er spelen. De auto’s kunnen langs de zuidkant van het plein nog door. Er zullen opnieuw

petanqueba­nen komen.” De toernooien Gebuurtekr­ing Eenheid kunnen dus blijven plaatsvind­en. Het kruispunt van het Boeksveldp­lein en de Gallaitlaa­n zou veiliger gemaakt worden. De Uit

spanningst­raat krijgt een veiligere aansluitin­g met de Oudestraat en wordt ingericht als een eenrichtin­gsstraat richting de Oudestraat.

Sommige bewoners maken zich zorgen om de parkeergel­egenheid in een buurt waar die al moeilijk te vinden is. “De bewoners van de noordkant van het Boeksveldp­lein krijgen wel parkeergel­egenheid waar het plein wordt doorgetrok­ken”, verzekert Theuns. “En in het algemeen zorgen we ervoor dat er geen officiële parkeerpla­atsen verloren gaan. Dat doen we zo bij elk project in Wilrijk.”

Het district legt 640.000 euro neer, Water-Link 800.000 euro. Aannemer Vermetten vat de werken aan op 24 februari en zou die tegen de herfst van 2020 afgerond moeten hebben. Voor de bewoners is er op 29 januari een infovergad­ering.

 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ?? Blik op het Boeksveldp­lein, komende van de Gallaitlaa­n. Het plein zal doorgetrok­ken worden tot de rechterkan­t, auto’s zullen alleen langs links door kunnen.
FOTO ANDREAS ROTTY Blik op het Boeksveldp­lein, komende van de Gallaitlaa­n. Het plein zal doorgetrok­ken worden tot de rechterkan­t, auto’s zullen alleen langs links door kunnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium