Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn alleen maar gegroeid”

Ben Van den Bergh staat met Amigos op een knappe vierde plaats

- SVEN PERSOONE

Amigos Zoersel, dat vierde staat in Liga B, begint het nieuwe jaar met enkele lastige opdrachten. De Zoerselnar­en tellen met twee wedstrijde­n minder gespeeld slechts één punt minder dan Mendo Booischot. De derde plaats inpikken lijkt dan ook haalbaar, maar dan zal Amigos in januari toch sterk voor de dag moeten komen. Ben Van den Bergh gelooft er alvast in.

Het moet ondertusse­n al zo’n vijftien jaar zijn dat middenman Ben Van den Bergh de kleuren van Amigos Zoersel verdedigt. “Ik kreeg weleens aanbieding­en om het elders te proberen, maar als je in de jeugd samen met enkele andere jongens start en je groeit samen door, dan worden dat vrienden voor het leven. Dat heeft me altijd tegengehou­den om te vertrekken. Dat we nu op dit niveau nog altijd grotendeel­s met dezelfde groep spelen, is vrij uitzonderl­ijk.”

Van den Bergh had aanvankeli­jk geen idee wat hij van Liga B mocht verwachten. “Het niveauvers­chil tussen eerste nationale en Liga A is gigantisch groot, dus ik dacht dat verschille­nde ploegen in Liga B daar dicht tegenaan zouden leunen. Maar dat valt best mee. De betere ploegen uit eerste nationale kunnen vlot mee in Liga B. Kijk maar naar ons. We trainen slechts twee keer per week, maar wonnen al meer wedstrijde­n dan op voorhand verwacht. De resultaten werken aanstekeli­jk en we zijn gretig om toch zeker de derde plaats te pakken. Daarnaast willen we graag van iedereen één keer winnen. In die zin komen er nu enkele moeilijke wedstrijde­n aan. We beginnen zondag bij leider Guibertin, dat we thuis klopten na vijf sets. Dan volgt Marke-Webis, dat vijfde staat en voor mij een van de sterkste ploegen uit de heenronde was. Vervolgens volgt Noorderkem­pen, dat tweede staat en waar we in oktober met 3-0 verloren. Na die eerste twee wedstrijde­n van het seizoen zijn we alleen maar gegroeid. Al hebben we ook enkele keren geluk gehad, zoals tegen Puurs en Lendelede, die enkele belangrijk­e spelers misten door blessure. Nu krijgen we zowel Marke-Webis als Noorderkem­pen thuis en dan kunnen we altijd iets meer. In eigen zaal zijn we nog ongeslagen en dat willen we ook zo houden.”

 ?? FOTO RR ?? Ben Van den Bergh: “De resultaten werken aanstekeli­jk en we zijn gretig om toch zeker de derde plaats te pakken.”
FOTO RR Ben Van den Bergh: “De resultaten werken aanstekeli­jk en we zijn gretig om toch zeker de derde plaats te pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium