Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn klaar voor bezoek aan Mendo”

Jens Martinus en Lint krijgen concurrent­ie voor tweede plaats

- (spe)

Lint gaat dit weekend op bezoek bij Mendo Booischot. Inzet van het duel: de tweede plaats in de stand. Beide ploegen tellen op ruime afstand van leider Antwerpen twintig punten, al heeft Lint nog wel een match minder gespeeld. Lint won de heenwedstr­ijd tegen Booischot vrij eenvoudig met 3-0, maar toch verwacht Jens Martinus zich nu aan een totaal andere wedstrijd.

“Vlak voor de winterstop hebben we enkele punten verloren, het was dus goed om twee weken niks te doen en te genieten van de feestdagen”, zegt Martinus.

“Sinds vorige week hebben we de draad weer opgenomen en ik moet zeggen dat we erg veel zin hebben om die laatste matchen aan te vatten voor we de playoffs ingaan. We zijn klaar voor het bezoek aan Mendo Booischot, al krijgen we daar een jonge en technisch sterke ploeg voorgescho­teld die het ons niet makkelijk zal maken.”

Snel aangepast aan nieuw team

Booischot heeft immers een knappe remonte ingezet, nadat het zijn eerste drie matchen met 3-0 had verloren, waaronder een nederlaag tegen Lint.

Martinus: “In het begin van het seizoen heeft het jonge Mendo wellicht leergeld betaald, maar sindsdien is het flink gegroeid en dwong het leider Antwerpen tot twee keer toe tot een beslissend­e vijfde set. Dat wil wel iets zeggen en het is dan ook niet geheel onverwacht dat het zich na zo’n mooi parcours komt mengen in de strijd om de tweede plaats. Kortom, Booischot is uitgegroei­d tot een te duchten tegenstand­er. Zelf mogen we niet klagen over onze resultaten. Een nieuwe trainer, nieuwe spelers... Dat vroeg om een aanpassing­speriode. Maar we hebben een sterke heenronde achter de rug. We staan nu tweede en gaan proberen om die positie zo lang mogelijk vast te houden, al hadden we vooraf eigenlijk een plaats bij de eerste vier als doelstelli­ng naar voren geschoven. De laatste jaren zijn we telkens in de top drie of in de top vijf geëindigd. Laat dat opnieuw de ambitie zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium