Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gedreven om snel oude niveau te halen”

Tobias Verhoeven is na lange schorsing eindelijk terug

- LUDO HENDRICKX

Voor opleidings­ploeg Gembo B is januari altijd een moeilijke maand. Omdat er dan veel studenten uit de selectie examens hebben, is de aanwezighe­id op trainingen en wedstrijde­n vaak bijzonder karig. Gelukkig kan coach Dries Vingerhoet­s sinds kort wel weer op Tobias Verhoeven rekenen.

Door een schorsing was Verhoeven verschille­nde maanden afwezig. “Die schorsing was een gevolg van een incident in een wedstrijd vorig seizoen”, zegt Verhoeven. “De speler die de aanleiding van de situatie was, ging vrijuit, terwijl ik een schorsing kreeg. Ik kom er dus niet graag meer op terug, gelukkig is het nu voorbij.”

De Gembo-speler geeft toe dat hij de gevolgen onderschat had. “Het is heel zwaar om machteloos vanaf de zijlijn te moeten toekijken, terwijl je fysiek en mentaal klaar bent om te spelen. Gelukkig kon ik gewoon blijven trainen met de groep. Ik mis wedstrijdr­itme, maar ben gedreven om binnen de kortste keren weer mijn oude niveau te bereiken.” En Verhoeven blijft zeker ook ambitieus. “Ik zat drie jaar in de kern van de eerste ploeg. Ik heb het gevoel dat ik daar onvoldoend­e heb kunnen bewijzen wat ik waard ben. Door die schorsing werd mijn ontwikkeli­ng als speler afgeremd. Ik ga me nu tonen bij Gembo B en weer opbouwen naar tweede klasse.”

Al wil ook de B-ploeg van de Borgerhout­enaren graag hogerop. “Binnen de groep leeft de hoop om terug naar eerste landelijke te gaan. Het verschil met de eerste ploeg wordt dan weer wat kleiner en het niveau ligt er uiteraard ook hoger. Voor de club zou dat beter zijn. Met Phantoms Boom in onze reeks wordt het dit seizoen een moeilijk verhaal, maar het blijft de ambitie. Dit jaar gaan we voor de top drie.” Zonder sterkhoude­rs Van Rompaey en Verschuere­n verloor Gembo B afgelopen weekend met 65-71 van Hades Kiewit. “Het was een heel lastige namiddag. We speelden met te weinig tempo en ook onze afwerking was niet wat ze moest zijn. Zaterdag moeten we naar Safe Tienen, de tweede in de stand. Tegen Scherpenhe­uvel hebben we al bewezen dat we tegen toppers kunnen winnen. De coach kan op mij rekenen om er vol voor te gaan.”

 ?? TOM GOYVAERTS FOTO ?? Tobias Verhoeven: “Door die schorsing werd mijn ontwikkeli­ng als speler afgeremd, maar ik ga weer opbouwen naar tweede klasse.”
TOM GOYVAERTS FOTO Tobias Verhoeven: “Door die schorsing werd mijn ontwikkeli­ng als speler afgeremd, maar ik ga weer opbouwen naar tweede klasse.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium