Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen staat weer op scherp door dit verlies”

- 3DE KLASSE (M) WIM VAN BRITSOM Kontich Wolves (mas)

Kontich Wolves ging op bezoek bij Kangoeroes Pitzemburg Mechelen B voor het eerst dit seizoen onderuit. Na één verlenging moesten de jongens van coach Wim Van Britsom met 7771 het hoofd buigen. Zaterdagav­ond wil Kontich in de derby tegen Basket Willebroek opnieuw met een sterke prestatie uitpakken.

“Elke ploeg wil van ons winnen, dat voelden we de laatste weken steeds meer”, vertelt Van Britsom. “Onze tegenstrev­ers zijn steeds super gemotiveer­d. Ondanks het ontbreken van Bram Bogaerts bij Kangoeroes had ik mijn spelers gewaarschu­wd voor de sterkte van die ploeg. Morini en Van Den Broeck waren outstandin­g. Een minuut van het einde stonden we nog vijf punten voor, maar enkele domme beslissing­en hebben ons de zege gekost. Vooral de manier waarop we verloren, was ontgoochel­end. Wij kenden een complete offday, want we scoorden amper tweeënzeve­ntig punten, terwijl we er normaal negentig maken. We lieten ongeveer twintig punten aan easy baskets liggen en misten te veel vrijworpen. Als we leren uit dit verlies, is het nog zo erg niet. Het was een wake-upcall. Op training zie je na die lange reeks van overwinnin­gen toch af en toe de focus verzwakken. Door deze nederlaag staat iedereen weer op scherp.”

Zaterdag moet Basket Willebroek het kind van de rekening worden.

“Ik hoop dat dit opnieuw een eerste van vele overwinnin­gen wordt. Op Basket Willebroek waren we drie kwarts op achtervolg­en aangewezen. Onze sterke bank heeft ons daar naar de overwinnin­g geloodst. We tellen nog steeds drie zeges meer dan de eerste achtervolg­er. Als we januari goed doorkomen, mag het niet meer fout lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium