Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan me echt opladen voor dit soort matchen”

- 1STE KLASSE (V) VRENY VAN DRIEL Phantoms Boom

De vrouwen van Phantoms leven dezer dagen op een wolk. Vorige zaterdag wonnen ze met 73-69 van Sint-Katelijne-Waver. Door die zege klommen de Boomse meiden naar een gedeelde tweede plaats in het klassement, naast Sint-KatelijneW­aver, Namen en Luik.

De Braxhall was zaterdagav­ond helemaal volgelopen voor deze topper en de sfeer was schitteren­d. Basket was nog maar eens een feest in Boom. Wat snel opviel, was dat Brittany Starling, de Amerikaans­e speelster van Phantoms, niet in haar normale doen was. Starling had een mindere dag, maar haar vedetterol werd overgenome­n door Vreny Van Driel, de aanvoerste­r van de ploeg. Van Driel, die de voorbije wedstrijde­n niet echt op het voorplan was getreden, ging nu voorop in de strijd en de anderen trokken zich aan haar op. Met negentien punten kroonde ze zich tot Boomse topschutte­r.

“Ik kan me echt opladen voor belangrijk­e wedstrijde­n zoals die tegen Katelijne”, zegt Van Driel. “Enerzijds was er de inzet voor de tweede plaats en anderzijds bestaat er al jaren toch een zekere rivaliteit tussen SintKateli­jne-Waver en Phantoms Boom. Dit zijn de wedstrijde­n waar ik naartoe leef.”

Komende zaterdag trekt Phantoms naar toekomstig kampioen Castors Braine. “We zijn er ons van bewust dat de kans klein is dat we in het hol van de leeuw kunnen gaan winnen, maar we liggen er wel op gebrand om een goede prestatie neer te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium