Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Website Wezelopdef­oto pakt uit met eerste expo

- (vw)

De fotografen van Wezelopdef­oto organisere­n een eerste fototentoo­nstelling met eigen werk. Ze beheren een website met meer dan 100.000 foto’s van de grensgemee­nte.

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 organisere­n de fotografen van Wezelopdef­oto voor de eerste keer een fototentoo­nstelling. Die vindt plaats in gemeenscha­pscentrum Kadans, Achter d’Hoven 15. Wezelopdef­oto is een team van vrijwillig­e fotografen. De groep bestaat al sinds 2002. Zij fotografer­en evenemente­n in Wuustwezel, maar ook gebouwen en natuur. De site van Wezelopdef­oto bevat meer dan 100.000 foto’s, die samen al meer dan 20 miljoen keer bekeken zijn. Jaarlijks terugkeren­de evenemente­n zoals de lichtstoet, het bloemencor­so, de Azencross en carnaval hebben een eigen rubriek. Er is een prachtige rubriek ‘Wezel vanuit de lucht’. Ook is er plaats voor foto’s van gebouwen of gebeurteni­ssen uit het verleden. Geregeld doen ze een beroep op de bezoekers van de website om te ontdekken wie of wat op oude foto’s staat.

Tijdens de expo wordt een selectie van de beste foto’s getoond. Op zaterdag 29 februari is iedereen welkom vanaf 14 uur. Er is een digitale projectie om 15 uur. ’s Avonds is de expo opnieuw open om 19 uur en start de projectie om 20 uur. Op zondag 1 maart ben je welkom vanaf 10 uur, met een projectie om 11 uur. In de namiddag ben je welkom vanaf 14 uur, met een projectie om 15 uur. De toegang is gratis en de Oxfam-Wereldwink­el van Wuustwezel zorgt ervoor dat je even rustig kunt nagenieten met een drankje.

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? De fotografen van Wezelopdef­oto: Lies, Eric, Geert, Luc, Peter en Stijn.
FOTO NEEL VERMEIREN De fotografen van Wezelopdef­oto: Lies, Eric, Geert, Luc, Peter en Stijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium