Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb een ervaren pizzabakke­r in huis gehaald”

Ema Domi (31) opent Italiaans restaurant in de schaduw van Fort 5

- MARC DE SWERT Reservatie­s en afhalen: 03.291.25 24

Op de hoek van de De Burletlaan en de Fort V-straat opende deze week Triangolo. Niet het eerste Italiaanse restaurant in Edegem, maar zaakvoerst­er Ema Domi is er wel van overtuigd dat liefhebber­s van echte pizza’s en verse pasta snel de weg naar haar zaak zullen vinden.

“Ik droomde al een tijdje van een eigen zaak en toen mijn oog op deze locatie viel, besloot ik om ervoor te gaan”, vertelt Ema Domi (31). “Een pizzeria lag voor de hand, maar toen stelde ik me de vraag: waarom er geen gezellig restaurant van maken waar de mensen kunnen genieten van de betere Italiaanse keuken?”

In het gebouw, vlak bij Fort 5, kwamen de voorbije jaren nochtans enkele keren nieuwe uitbaters van restaurant­s. “Wat er misliep weet ik niet, en dat is ook niet belangrijk. De kaarten liggen nu anders. De ligging aan het fort is ongetwijfe­ld een extra troef. Bovendien komt hier vlakbij weldra de verkavelin­g Minerve, goed voor 350 woningen en appartemen­ten. Dat betekent heel wat extra potentiële klanten, die in de zomermaand­en kunnen komen tafelen op ons gezellig terras.”

Ema neemt zelf de bar en de bede

Ema Domi

Zaakvoerst­er

“Voor wie weinig tijd heeft, hebben we ook een afhaalserv­ice.”

diening voor haar rekening, in de keuken zwaaien doorwinter­de Italiaanse chefs de plak. “Als je kwaliteit op het bord wil brengen, moet je daar de juiste materialen en mensen voor hebben. Ik heb geïnvestee­rd in een echte houtoven en met Alvaro heb ik een ervaren pizzamaker in huis gehaald. De Napolitaan­se pizza is zijn specialite­it, die ga je hier in de omgeving nergens beter vinden. We werken alleen maar met verse ingrediënt­en en dat proef je. België is een land van bierdrinke­rs, een pintje bij de maaltijd kan bij ons dus zeker. Daarnaast hebben we uiteraard een aantal typische Italiaanse en Spaanse wijnen op de kaart.”

En merken de klanten dat verschil dan ook aan de rekening? “Zeker niet, kwaliteit heeft altijd een prijskaart­je, maar we zijn niet duurder dan een ander. Voor wie weinig tijd heeft, hebben we ook afhaalserv­ice. Alleen pizza’s weliswaar, geen pasta, want die is altijd lekkerder als je die à la minute kunt eten.”

Ema heeft vertrouwen in de toekomst. “Ik besef dat de zaak zal moeten groeien, maar de eerste reacties van klanten zijn alvast zeer bemoedigen­d. Kwaliteit en gezellighe­id worden onze grote troeven. Het is nu aan mij en mijn team om hard te blijven werken en van Triangolo een vaste waarde te maken in het Edegemse horecaland­schap.”

 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Ema en pizzabakke­r Alvaro zijn ervan overtuigd dat hun houtoven op volle toeren zal draaien.
FOTO MARC DE SWERT Ema en pizzabakke­r Alvaro zijn ervan overtuigd dat hun houtoven op volle toeren zal draaien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium