Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra spits nodig om kampioen te worden?

-

Club Brugge kan ook kampioen worden zonder nieuwe spits. Het maakte zes goals meer dan de op één na productief­ste concurrent, AA Gent. Het beschikt over de beste defensie van het land met acht tegengoals in twintig competitie­wedstrijde­n. Het telt tien punten voorsprong in de stand, met nog een wedstrijd te goed. De zaken moeten al heel erg fout lopen als Club de titel nog uit handen wil geven. En toch kan het.

Want Club Brugge zal in de playoffs steeds meer tegenover stugge tegenstand­ers staan. En dan is een plan B om het slot open te wrikken welkom. Op dit ogenblik telt de kern van 26 geen enkel potentieel aanspeelpu­nt voorin. David Okereke is dat type niet en Loïs Openda evenmin. Emmanuel Dennis blijft in de eerste plaats een flankspele­r en Jelle Vossen wordt al maanden systematis­ch over het hoofd gezien en hij is ook geen targetspit­s. Dat was Mbaye Diagne wel, maar de huurling van

Galatasara­y is verbannen voor het leven uit de kleedkamer van Club.

Er is nog een tweede goeie reden om een extra spits aan te werven. De ambities van Club liggen op termijn hoger dan het Belgisch kampioen- schap. Het wil naam maken in Europa en de oefenmatch tegen Ajax toonde nog eens haarscherp aan dat Club présence mist in de zestien. Met Adolof Gaich ging het ver voor een mogelijke nieuwkomer, maar vraag en aanbod voor de Argentijns­e belofte-internatio­nal liggen nog te ver uit elkaar. Als Club erin slaagt een kwaliteits­spits aan zijn kern toe te voegen, zal het deze zomer mak- kelijker sterkhoude­rs als Hans Vana- ken kunnen houden en kan het vol- gend jaar in de Champions League weer een nieuwe stap proberen te zetten. In het andere geval dreigen kleppers als Vanaken en Mignolet aan zichzelf te denken en is het misschien hun beurt om zich ambitieus te tonen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium