Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe koers in 2020

- HUGO COOREVITS

Het nieuwe wegseizoen nadert razendsnel. Met Cameron Meyer heeft Australië zelfs al een nieuwe wegkampioe­n. En op dinsdag 21 januari begint het voor echt met de Santos Tour Down Under, meteen een World Tourrace. Terwijl het vanaf zondag 26 januari dan weer uitkijken is naar Sportman van het Jaar Remco Evenepoel, die van start gaat in de Ronde van San Juan. Maar wat is er allemaal veranderd tegenover 2019? Een overzicht.

1. Tokio werpt schaduw op Tour (en vice versa)

De Tour begint dit jaar een week vroeger dan normaal en eindigt al op 19 juli. Dat komt doordat de olympische wegrit al op de zater- dag na de finish in Parijs wordt gereden. Er zitten dus slechts vijf volle dagen tussen het einde van de Tour en de wegrit in Tokio die – net als het WK in Martigny – gefundenes Fressen is voor de klimmers van het peloton. Al hebben de ronderenne­rs al aangegeven dat ze eerst aan de Tour denken en dan pas aan Japan. Valverde is de enige die al voluit gezegd heeft dat hij de Tour rijdt als voorbereid­ing op de Olympische Spelen, zijn laatste grote doel. Belangrijk is wel dat de twee Belgische tijdrijder­s op de Spelen ook op zaterdag de wegrit moe- ten rijden. Vandaag is enkel Euro- pees tijdritkam­pioen Evenepoel zeker van een olympische selec- tie. Wie niet tot het kwintet be- hoort, kan diezelfde zaterdag naar de Clasicá San Sebastian, vorig jaar verrassend gewonnen door Remco Evenepoel.

2. Paringsdan­s bij sponsors

Zoek niet langer naar Dimension Data, want die ploeg heet voortaan NTT, naar de naam van het Japanse moederbedr­ijf. Het World Tourteam ging in 2015 nog als MTN-Qhubeka door het leven. De ploeg blijft wel onder Zuid-Afrikaanse licentie.

Katusha-Alpecin is wel gestopt, maar dat betekent niet dat die twee begrippen uit het wielrennen zijn verdwenen. De Zwitserse World Tourploeg is opgeslorpt door Israel Cycling Academy, dat nu Israel Start-Up Nation is geworden – met Katusha op de mouwen – en ook voor het eerst in de World Tour rijdt. Terwijl Alpecin uitweek naar de broers Roodhooft en voortaan met nieuwkomer Fenix de shirts van Mathieu van der Poel en co siert. Circus werd zelfs bedankt, maar manager Bourlart maakte daarvan dankbaar gebruik om het gokbedrijf aan boord te nemen bij Wanty Gobert.

3. Vive la France

Door de toetreding van Cofidis tot de World Tour bestaat het hoogste circuit dit jaar uit negentien ploegen. Met ook nog AG2R-La Mondiale (Bardet) en Groupama-FDJ (Pinot) is een zesde van de World Tour Frans. Meer zelfs: in de Tour rijden zes Franse teams mee. Total Direct Energie – dat vorig jaar eerste eindigde in het klassement van pro-continenta­le ploegen – heeft automatisc­h startrecht (maar geen startplich­t) in de grote ronden. De ploeg gaf de selectie voor de Giro al terug, maar gaat wel naar de Tour, net als Arkéa-Samsic en B&B Hotels-Vital Concept, die een wildcard kregen van de Tourorgani­satie. De pineut is Circus-Wanty Gobert.

4. Uitkijken naar grote debuut

Er is niet enkel Philippe Gilbert die zijn #StriveForF­ive de volgende drie jaar voortzet bij Lotto-Soudal. Het is ook uitkijken naar Wout van Aert. Hoe komt hij na zijn zware blessure van in de Tour in het voorjaar terug op de weg? Krijgen we meteen de clash tussen Van Aert en Van der Poel, die in Parijs Roubaix debuteert? Dan heeft Julian Alaphilipp­e al zijn debuut in Dwars door Waregem en de Ronde van Vlaanderen achter de rug. Maar heel het land kijkt vooral reikhalzen­d uit naar Het Grote Rondedebuu­t van Remco Evenepoel in de Giro d’Italia. Kan hij wereldkamp­ioen Rohan Dennis in Boedapest naar de tweede plaats verwijzen in de proloog? Ook interessan­t om volgen zijn het Girodebuut van Peter Sagan, Romain Bardet die de Ronde van Italië verkiest boven de Tour de France en Tadej Pogacar, vorig jaar derde in de Vuelta, die zijn Tourdebuut maakt.

5. Gilbert, Dumoulin, Benoot… in het nieuw

Bij de start van de Omloop Het Nieuwsblad (op zaterdag 29 februari) is het altijd een beetje wennen aan de nieuwe truitjes die sommige renners dragen. De opvallends­te transfer is die van Tom Dumoulin, die het rood-wit van Sunweb wisselt voor een soort Belgische tricoloret­rui van Jumbo-Visma. Maar die staat niet aan de start van de Belgische openingskl­assieker. Gilbert en Degenkolb (nu bij Lotto-Soudal) wel, net als Benoot (Sunweb). Campenaert­s bij NTT is ook een opvallende switch. Zoek ook Sam Bennett niet langer bij Bora-Hansgrohe maar bij Deceuninck-Quick-Step, waar zowel Viviani, Sabatini (allebei Cofidis) als Richeze (UAE-Emirates) uitweken. De oude Greipel trok dan weer naar Israel StartUp Nation en Bouhanni naar Arkéa-Samsic. Nibali naar Trek-Segafredo, Landa en Poels naar Bahrain-McLaren zijn in het oog springende transfers, net als Richard Carapaz en Rohan Dennis (naar Ineos), Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) en Enric Mas (Movistar).

6. Collectief pensioen

De lijst met renners die hun fiets deze winter aan de wilgen hingen is lang, heel lang. Op 14 januari maakte ook Bernhard Eisel bekend dat hij met pensioen gaat. Het is nog wachten op wat Leopold Kö- nig, Valerio Agnoli, Ian Boswell en Alex Frame doen, maar nu al stapten een zeventigta­l coureurs uit het vak. Onder anderen Belgen Stijn Devolder, Maxime Monfort, Kenny Dehaes, Preben Van Hec- ke en Zico Waeytens, die zijn geluk in het boksen gaat beproeven. Ook voor Marcel Kittel, Steve Cummings, Laurens ten Dam, Daniele Bennati, Lars Bak, Roy Cur- vers, Mark Renshaw en Ruben Plaza is de rit ten einde.

7. In zand van Saudi-Arabië

De Ronde van Qatar is al enkele jaren ter ziele gegaan, maar dat gat in de kalender is nu opgevuld met de Saudi Tour, die in februari de nieuwe tandem vormt met de Ronde van Oman. Het wordt een vijfdaagse, in de portefeuil­le van ASO, als voorbereid­ing op onder meer het Belgische openingswe­ekend, die wegens het regime veel controvers­e opwekt. Het mindere nieuws is dat de Amgen Tour of California bij gebrek aan middelen voor minstens een jaar verdwijnt, net als de Ronde van Noorwegen. Niet te verwarren met de Arctic Race of Norway. Een aantal organisato­ren heeft het kwaad om de eindjes aan elkaar te knopen door de aldoor hogere kosten.

8. Daar is controvers­iële Riis weer

Ook nieuw is de kale kop van Bjarne Riis, die opnieuw overal zal opduiken als algemeen manager van NTT, waar hij zich met wat vrienden inkocht. Al was hij eigenlijk nooit helemaal weg na het fout afgelopen avontuur bij Tinkoff, want vorig jaar was hij de man achter Virtu, dat met de Italiaanse Marta Bastianell­i de Ronde van Vlaanderen won. Hoe hot hij ook in Denemarken is, Riis blijft wegens zijn eigen dopingverl­eden controvers­ieel, maar daar hebben de Deense coureurs geen last van. De move van Valgren vorig jaar naar Dimension Data, de komst van Lars Michaelsen als ploegleide­r de voorbije winter, de reconversi­e van de gestopte Lars Bak, de aanwerving van Michael Carbel begin januari: de rode draad door heel dit verhaal is Riis.

9. Gent - Wevelgem start in Ieper

De Tour start in Nice, de Giro in Boedapest en de Vuelta in Utrecht. Qua eendagswed­strijden was er dit keer weinig beweging van start- en aankomstpl­aatsen. De grootste veranderin­g is Gent - Wevelgem in Flanders Fields. De klassieker vertrekt op zondag 29 maart niet langer vanuit Deinze, maar de start vindt in Ieper plaats, dé Vredesstad waarrond heel het verhaal van Gent - Wevelgem draait. De voorbije weken was er wel wat gehakketak rond de Poggio, maar zoals altijd bij de Italianen wordt er wel lang moord en brand geschreeuw­d, maar trekt Milano - Sanremo op zaterdag 21 maart goed en wel over dit heuveldorp­je aan de Bloemenriv­ièra.

10. Meer blauw op straat

Grosso modo is het kleurenpal­et in de World Tour gelijk gebleven. Als er dan toch één kleur meer overheerst, dan is het blauw. Dat komt door NTT, dat het groen-wit van Dimension Data kwijtspeel­de, en door Israel Start-Up Nation. The Wolfpack van Patrick Lefevere speelt wat blauw kwijt en draagt nu wit op de borst. Maar ook Movistar, AG2R-La Mondiale en Astana – zij het lichtblauw – rijden in deze kleur. En dan hebben we het nog niet over het mooie design van AlpecinFen­ix, dat blauwgrijs is, en BahrainMcL­aren, dat de Formule 1-stijl van de autoconstr­ucteur mee in de snit nam.

 ?? FOTO'S AFP, ANP, KRIS VAN EXEL, RR ??
FOTO'S AFP, ANP, KRIS VAN EXEL, RR
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO ??
FOTO
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium