Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We doen beter dan verwacht”

Audrey Rypens en Hellvoc verbazen met derde plaats

-

Met een 3-1-zege tegen Londerzeel heeft Hellvoc het nieuwe jaar goed ingezet. Het bouwt zo verder op de reeks van vier overwinnin­gen die het eind 2019 had ingezet. Met de komst van TS Vilvoorde, dat als tweede in de stand drie punten meer telt dan Hellvoc, volgt zaterdag de eerste grote test. Wil Hellvoc nog hoger mikken, dan zal het dit jonge geweld aan banden moeten leggen.

“Dat we nu derde staan, overtreft eigenlijk de verwachtin­gen”, zegt aanvoerste­r Audrey Rypens. “We zijn een nieuwkomer in de reeks en verloren ook nog eens twee ervaren speelsters door zwangersch­appen. Met een jongere ploeg dacht ik eerder in de middenmoot terecht te komen, maar we doen het dus veel beter dan verwacht. Heel wat ploegen in onze reeks zijn aan elkaar gewaagd. Aan de top is er een kleine afscheidin­g, maar niet van die orde dat de toppers helemaal buiten schot zijn.”

Komend weekend wacht dus de clash tegen Vilvoorde. “Ik heb geen idee wat we van die ploeg mogen verwachten. Op de eerste speeldag gingen we er met 1-3 winnen, maar we mogen blij zijn dat die wedstrijd zo vroeg op het seizoen viel. Met allemaal erg jonge meisjes moest Vilvoorde toen nog een ploeg vormen. Het is evenwel geweten dat ze in de loop van het seizoen enorme stappen vooruit zetten. Bovendien gaat het dit seizoen over een sterke lichting die over een heel degelijk basisnivea­u beschikt. Ja, wij hebben ook stappen vooruit gezet, al zijn we er nog niet. Met de derde plaats zal ik al heel gelukkig zijn, al is top vijf met deze groep ook nog mooi. Met de hervorming van de reeksen mikten we eigenlijk een plaats bij de eerste acht, maar daar zullen we ons wellicht geen zorgen meer over moeten maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium