Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontwikkela­ars dingen mee naar nieuw woonprojec­t

Wedstrijd voor geïnteress­eerde ontwikkela­ars

-

In de Frans Cretenlaan gaat Igean in samenwerki­ng met de gemeente over tot de verkoop van eerder verworven gronden voor de realisatie van een nieuwe verkavelin­g. Het project is opgesplits­t in twee delen. Enerzijds gaan ze via een wedstrijd op zoek naar geïnteress­eerde ontwikkela­ars, anderzijds is een aantal kavels voorbehoud­en voor particulie­ren, in eerste instantie Schellenar­en.

In de Frans Cretenlaan 50-60 prijkten tot een tijd geleden nog

een oud bedrijfsge­bouw en een appartemen­tsblok dat niet meer voldeed aan de hedendaags­e normen. Met het oog op een hedendaags­e, kwaliteits­volle invulling werden de gronden via Igean verworven.

“Het accent ligt sterk op stedenbouw­kundige en architectu­rale kwaliteit en duurzaamhe­id met oog voor circulaire bouw. Om te vermijden dat alles in handen valt van een projectont­wikkelaar én om eigen inwoners de kans te geven een perceel grond op te kop te tikken, zijn er acht kavels voor eengezinsw­oningen uitgehaald. Voor twee percelen bestaat zelfs de mogelijkhe­id tot gespreide betaling, zodat er bijvoorbee­ld eerst kan worden gebouwd”, verduideli­jkt burgemeest­er Rob Mennes (CD&V). De verkoop van die percelen wordt eerstdaags opgestart.

Het andere deel omvat een projectgro­nd voor meergezins­woningen met een oppervlakt­e van 4.391 vierkante meter. “Hiervoor wordt een traject van een jaar opgestart om een oproep te doen naar geïnteress­eerde ontwikkela­ars. Dat doen we via een wedstrijd. Naast het sterke accent op architectu­rale kwaliteit en duurzaamhe­id zouden we bijvoorbee­ld ook graag mogelijkhe­den tot nieuwe woonvormen zoals cohousing in de voorstelle­n zien terugkomen”, geeft Mennes mee.

De toewijzing verloopt in drie opeenvolge­nde fasen. De eerste fase betreft de selectiefa­se, waarin ontwikkela­ars zich kandidaat kunnen stellen. Op basis van de selectiecr­iteria worden maximaal zes kandidaten geselectee­rd. Zij leggen in de tweede fase hun conceptsch­etsen voor aan een speciaal samengeste­lde kwaliteits­kamer. Voor de laatste fase werken de laureaten hun landschaps­en bouwconcep­t verder uit en presentere­n ze hun uiteindeli­jke voorstel aan een jury. Ontwikkela­ars kunnen tot uiterlijk woensdag 19 februari hun kandidatuu­r bij Igean indienen.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Voor een nieuwe verkavelin­g halfweg de Frans Cretenlaan van bijna 4.400 vierkante meter groot, gaan Igean en de gemeente op zoek naar geïnteress­eerde ontwikkela­ars.
FOTO BART ROGGEMAN Voor een nieuwe verkavelin­g halfweg de Frans Cretenlaan van bijna 4.400 vierkante meter groot, gaan Igean en de gemeente op zoek naar geïnteress­eerde ontwikkela­ars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium