Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pas “begin maart” duidelijkh­eid over overname CG Power Systems

-

Er zijn gesprekken over een gedeelteli­jke overname van CG Power Systems in Mechelen, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Maar een overnemer zal wellicht pas begin maart worden gevonden. Begin deze maand ging de fabrikant van transforma­toren failliet.

In de fabriek in Mechelen-Noord verloren tien dagen geleden 450 mensen hun baan. Vlaams Parlements­leden Caroline Gennez (sp.a) en Tom Ongena (Open Vld) vroegen gisteren aan Hilde Crevits wat de stand van zaken is. “Ze antwoordde dat er verregaand­e gesprekken zijn voor een gedeelteli­jke overname”, zegt Ongena.

Als er een businesspl­an is, zal de Vlaamse regering dat steunen. “De VDAB is ook actief om de getroffen werknemers te begeleiden”, zegt Ongena. Volgens Crevits betaalt VDAB de kosten voor opleidinge­n die nodig zijn en bekijkt het hoe de getroffen werknemers terechtkun­nen in andere ondernemin­gen die ongeveer dezelfde jobs aanbieden.

Crevits zegt ook dat de Vlaamse regering bij een doorstart de financieri­ng van het bedrijf kan ondersteun­en met waarborgen.

Volgens Peggy Schuermans, secretaris van de christelij­ke vakbond ACV, zal het nog een tijdje duren voor de eventuele overnemer van CG Power Systems bekend is. “We verwachten pas tegen begin maart duidelijkh­eid”, zegt Schuermans. “Er is potentieel. CG Power Systems is failliet gegaan omdat er een acuut gebrek aan liquide middelen was, niet omdat er niet genoeg vraag was naar de producten. Maar de klanten van CG Power Systems gaan natuurlijk niet wachten met het plaatsen van bestelling­en tot er een overnemer is. Het komt er dus op aan om niet te lang te wachten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium