Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herstel kapotte wissel tram 7 ook al niet voor morgen

De Lijn stelt experts aan om probleem op te lossen

- (mdsw)

Een tram van De Lijn ontspoorde vorige week woensdag op een kapotte wissel aan het Gemeentepl­ein in Mortsel. Een week later is de wissel nog niet hersteld, waardoor reizigers van lijn 7 in de Koninklijk­elaan in Berchem moeten overstappe­n op tram 15.

“Ik heb alle begrip voor het feit dat De Lijn een kapotte wissel niet in een handomdraa­i kan vervangen”, zegt Ann Ceuleers (56). “Toch heb ik het gevoel dat klantvrien­delijkheid niet de grootste prioriteit is voor De Lijn.”

Ann woont in de Antwerpses­traat in Mortsel en neemt daar elke dag om 4.55u de eerste tram naar haar werk in Antwerpen. “Daags na de ontsporing was er ’s morgens geen tram en heeft mijn man me met de auto naar het werk gebracht. Ondertusse­n rijdt tram 7 wel weer, maar omdat hij niet kan draaien aan het Gemeentepl­ein, draait hij terug in Berchem en moeten reizigers er overstappe­n op tram 15.”

Op zich is een overstap maken niet onoverkome­lijk, toch zorgt het voor heel wat ongemak. “Door die overstap raak ik nu amper op tijd op mijn werk. Zeg me niet dat ik dan maar een tram vroeger moet nemen want die is er niet. Nochtans ligt de oplossing voor de hand. Laat tram 7 gewoon doorrijden tot in Boechout, waar hij wel kan draaien. Dan blijft de normale route toch bediend. En als dat niet kan, zou een extra busdienst ook al een oplossing kunnen zijn.”

De tijdelijke oplossing leidt duidelijk tot heel wat wrevel. “Al die extra passagiers op lijn 15 zorgen voor overvolle trams. De dienstrege­ling klopt gewoon niet. Waarom zorgen ze niet voor extra trams op zo’n drukke verbinding?”

Ann is het beu en gaat De Lijn een klachtenbr­ief sturen. “Als klant heb ik het recht om mijn mening te zeggen. Ik betaal 340 euro voor een jaarabonne­ment, dat ik geregeld niet kan gebruiken. Eerst een staking, nu dit weer, het is altijd iets. Ik wil geen compensati­e, ik wil dat De Lijn leert luisteren naar haar klanten.”

“We doen ons best”

“We doen er alles aan om de dienstverl­ening weer normaal te laten verlopen”, reageert woordvoers­ter Karen Van der Sype van De Lijn. “Uit onderzoek blijkt dat de huidige maatregele­n volstaan om de dienstverl­ening te garanderen. We hebben experts aangesteld die het probleem moeten oplossen. Als blijkt dat alleen de wisselbak vervangen moet worden, kan onze technische dienst dat doen. Mocht er meer aan de hand zijn, moeten we een externe firma inschakele­n.”

Welke oplossing er ook uit de bus komt, tram 7 zal ten vroegste aan het einde van de maand terug aan het Gemeentepl­ein kunnen draaien. “Prettig is het niet, we begrijpen de frustratie van sommige reizigers, maar we doen echt ons best.”

 ?? FOTO JVDP ?? Ann Ceuleers (56) neemt elke dag tram 7 naar haar werk.
FOTO JVDP Ann Ceuleers (56) neemt elke dag tram 7 naar haar werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium