Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Désirée krijgt servies met roze en gouden rand

- (jvb)

Bij serviezen- en interieurs­pecialist Serax in Kontich stelde sterrenche­f Roger van Damme het nieuwe servies voor van Désirée. Daarmee wordt de naam van de zoetebek internatio­naal uitgedrage­n.

Zoals bekend maakt Désiré de Lille, zoals de zaak nu nog heet in de Wilde Zee, in december plaats voor Désirée. In de loop van volgende maand starten ingrijpend­e vernieuwin­gswerken. Bezieler van dit alles zijn Roger van Damme en zijn zakenpartn­ers.

Het vernieuwde pand van wafel-, pannenkoek­en en lacquemans­koning Désirée krijgt naast de verbruiksz­aal een chique plek om de high tea te nippen. Rechts vooraan – waar nu tegen het raam nog wordt gebakken – komt een shop om de producten van het merk Désirée te verkopen.

Een eerste stap in die richting is de voorstelli­ng van het nieuwe servies. Voor Serax een bravourest­ukje. “Het was spannend”, geeft CEO Axel Van den Bossche toe. “We zijn het gewend om ruwer servies te maken en niet in drie kleuren. Dit is Frans, ik denk aan Ladurée in Parijs, bekend om zijn macarons. We vroegen ons af: roze en goud, past dat wel bij ons? Anderzijds hadden we nog geen high tea-servies in de collectie. Maar wat je er ook van vindt: deze kleur vráágt een dessert. Ik vind dat het servies plezier in zich draagt.”

Roger van Damme aanhoorde het graag. Want hij was het die stond op die kleurencom­binatie. “Toen ik hier twee jaar geleden de eerste keer met Axel over sprak, had ik doosjes bij waarin we de wafels en de oliebollen zouden verpakken. Dat werd de inspiratie voor het servies. Ik wilde er roze bij. Dat is toch zoet? En goud. Het logo van Désirée draagt een kroontje, als knipoog naar de koninklijk­e kroon.”

Het wit-roze-gouden servies is het eerste object dat de naam Désirée internatio­naal uitdraagt. Later volgen geurkaarse­n met koekjesgeu­r, blikken koekjesdoz­en, Thaise wilde thee, koffiecaps­ules van Désirée enzovoort. Maar eerst dus die internatio­nalisering. “Dat gaat vanzelf als je met ons in zee gaat”, denkt Axel Van den Bossche. “En een naam als die van Roger, wereldkamp­ioen desserts en sterrenche­f, werkt. Hij is bekend.”

Het servies is vanaf april te koop in verdeelpun­ten van Serax. En vanaf december dus in de Désirée-shop in de Wilde Zee.

www.desiree.be www.serax.com

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Axel Van den Bossche en Roger van Damme, die Désirée samen internatio­naal gaan uitdragen.
FOTO JORIS HERREGODS Axel Van den Bossche en Roger van Damme, die Désirée samen internatio­naal gaan uitdragen.
 ?? FOTO JHS ?? Het servies.
FOTO JHS Het servies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium