Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je moet hier ogen op je rug hebben”

-

Een taxi mist bij het rechts afslaan van de Grotesteen­weg richting de Singel op een haar na een fietser die groen heeft en rechtdoor rijdt. Niet veel later klinkt er centraal op het kruispunt Grotesteen­weg-SingelMech­elsebrug luid getoeter. Dat dit een van de zwarte punten van Berchem is, wordt in geen tijd duidelijk.

Eerst het goede nieuws. Het kruispunt wordt heraangele­gd. “AWV is daar volop mee bezig, want het gaat om een gewestweg”, zegt districtss­chepen van Mobiliteit Bruno De Saegher (N-VA). “De plannen zijn ondertusse­n goedgekeur­d door de diverse colleges en de werken staan ergens dit jaar op de agenda.”

Dat is nodig. “Daarnet ben ik hier bijna overhoop gereden”, zegt fietser Evelyn. “Kom je van de Elisabethl­aan en rijd je richting het centrum, dan kan je niet in één beweging oversteken. Het eerste stukje heeft een apart licht. Dat had ik niet door”, zegt ze. “En wil je dan de Grotesteen­weg oprijden, dan mag je niet op het fietspad aan de linkerzijd­e blijven fietsen, maar moet je oversteken. De fietspaden zijn veel te smal om in twee richtingen te fietsen. Maar de wachttijde­n aan de lichten zijn wel ontzettend lang.”

Dat beaamt ook een jonge vrouw die gehaast is en met haar elektrisch­e bakfiets het kruispunt wil oversteken. “Als fietser sta je hier heel lang te wachten. Fietsers rijden ook in twee richtingen op het fietspad, terwijl dat eigenlijk niet mag. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, al is dat eigenlijk gevaarlijk. Zeker met een bakfiets of met een speedpedel­ec.”

Lang wachten

De lange wachttijde­n voor fietsers is iets wat elke fietser aanhaalt die we aanspreken. “Ik erger me dood aan die drukknopje­s”, zegt een man. “Men wekt de indruk dat we minder lang zouden moeten wachten als we daarop duwen, maar dat is niet waar. Of je nu duwt of niet, je staat hier even lang.”

En dan heb je nog het feit dat het kruispunt niet conflictvr­ij is. “Fietsers die oversteken, komen in aanraking met auto’s die groen hebben en rechtsaf mogen slaan”, zegt Evelyn. “Dat is echt gevaarlijk. En dan heb je nog de trams die hier rijden. Je moet ogen op je rug hebben. Alles komt hier bij elkaar. Ik ben blij dat mijn kinderen hier niet hoeven te fietsen. Ze zouden dat niet mogen van mij. Als er één kruispunt in Antwerpen is waar ‘vierkant groen’ zou moeten worden ingevoerd, dan is het hier wel. Maar dan niet op zo’n manier dat je als fietser of voetganger maar eens om de twee minuten groen hebt, hé.”

Maar ook voor het autoverkee­r is dit kruispunt een kwelling, weet Inge. Zij werkt vlakbij en komt soms met de auto, soms met de fiets. “Op drukke momenten is de doorstromi­ng hier echt niet goed”, zegt ze. “Bovendien rijden veel fietsers door het rood en tegen de richting in. De politie controleer­t hier geregeld en dat werkt wel ontradend. Maar het is toch een goede zaak dat het kruispunt volledig heraangele­gd zal worden.”

 ??  ??
 ?? FOTO JH ?? Op het kruispunt Grotesteen­weg-Singel komt alles samen: trams, auto’s, fietsers en voetganger­s.
FOTO JH Op het kruispunt Grotesteen­weg-Singel komt alles samen: trams, auto’s, fietsers en voetganger­s.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Evelyn.
FOTO JORIS HERREGODS Evelyn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium