Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zei nog tegen Rafa: ‘Gooi die ballen maar naar mij’”

-

Abdoulaye Seck (27) was een van de opvallende figuren bij de thuisploeg. De Senegalees verloor het duel bij de 0-1, lag aan de basis van de gelijkmake­r en beging na rust een overtredin­g in de zestien die een penaltydis­cussie teweegbrac­ht.

Antwerp kwam al in het openingskw­artier op achterstan­d. Seck liet zich in de lucht aftroeven door de 2m01 grote Onuachu. “We werden verrast bij de 0-1”, gaf de bonkige centrumver­dediger toe. “De Genkspits is misschien groter dan ik, maar zeker niet sterker. Ik had hem gewoon niet uit mijn rug zien komen. Anders had ik de bal wel aangevalle­n. Tijdens de rust hebben Ritchie en ik onze communicat­ie bijgesteld.”

Seck had toen al zijn foutje hersteld met een ‘assist’ voor de owngoal van Maehle. “Gisteren (woensdag, red.) op training zei ik tegen Rafa (Refaelov,

red.): ‘Gooi die ballen maar in de zestien. Ik zorg er wel voor dat ik de duels win.’ Dat is ook gebleken.” (lacht)

Ook in de tweede periode bleef Seck de aandacht naar zich toetrekken. Toen Ito alleen op doel stormde, gooide hij zijn lichaam in de strijd. Strafschop wegens een duw of niet? Ook de analisten kwamen niet tot een eenduidige conclusie. “Voor mij was het geen penalty. Ito had zijn actie al ingezet om Bolat te passeren, en tikte daarbij de bal te ver voor zich uit. Vervolgens gooide ik mijn lichaam in de strijd om hem de doorgang te versperren, meer niet.”

Uiteindeli­jk bleef het bij 1-1. “Geen slecht resultaat, want Genk maakte het ons knap lastig. Of ik ook zondag tegen Charleroi in de ploeg sta? Hoedt en Arslanagic keren terug, en die hebben het al uitstekend gedaan. Ik beschouw hen niet als concurrent­en. Of ik nu speel of niet, ik blijf positief. Er komen dit seizoen nog kansen om me te bewijzen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium