Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn niet slechter dan hen”

Lint van trainer Nick Aerts wil zich tonen in prestigedu­el

- JOHAN PEETERS

Elf punten bedraagt het verschil tussen Lint, dat tweede staat in het klassement, en leider BO Beerzel. Zondag (15.00u) nemen beide ploegen het tegen elkaar op, maar trainer Nick Aerts beseft wel dat van een titelstrij­d geen sprake is.

“Met nog elf speeldagen voor de boeg is een kloof van elf punten wel duidelijk. Over een mogelijke titel hoeven we het niet meer te hebben en daar hebben we ons ook bij neergelegd. Wij focussen vooral op het behalen van de eindronde. De kloof met Grasheide, de nummer zes in het klassement, bedraagt tien punten. Een plaats in de top vijf is toch het absolute minimum dat we met deze ploeg moeten realiseren”, vertelt trainer Nick Aerts, die de komende twee wedstrijde­n als cruciaal ziet.

“Met nu zondag de thuiswedst­rijd tegen Beerzel en vervolgens de verplaatsi­ng naar SC Mechelen staan we inderdaad voor twee belangrijk­e wedstrijde­n. Als we punten halen tegen die ploegen, dan hoeven we ons in principe geen zorgen te maken. Als we echter nul op zes zouden halen, dan zou de kloof met de achtervolg­ers wel eens snel kleiner kunnen worden en dan wordt het nog een zwaar slot van de competitie”, beseft Aerts, die de wedstrijd van zondag als een prestigedu­el beschouwt.

Jonge ploeg

“In de heenwedstr­ijd gingen we in Beerzel gelijkspel­en, maar eigenlijk hadden we die partij moeten winnen. We zijn zeker niet slechter dan de leider, maar het grote verschil tussen beide ploegen is het gebrek aan maturiteit bij ons. Wij spelen met een heel pak jongens tussen 18 en 21 jaar, terwijl Beerzel over meer ervaring beschikt. Toch doet die jonge ploeg het verre van slecht. Het zou voor de progressie van deze groep een opsteker zijn als we komend seizoen in derde provincial­e kunnen spelen. Ook voor de verdere ontwikkeli­ng van de spelers zou dat goed zijn. De hele club verlangt ernaar om na twee degradatie­s opnieuw te promoveren. De meeste jongens geven aan dat ze willen blijven en ook ikzelf heb al laten weten aan de club dat ik er nog een seizoen bij wil doen. Liefst van al doen we dat natuurlijk een reeks hoger.”

 ?? FOTO RR ?? “Voor mijn jonge groep zou het goed zijn als we volgend jaar in derde provincial­e spelen”, zegt Lint-coach Nick Aerts.
FOTO RR “Voor mijn jonge groep zou het goed zijn als we volgend jaar in derde provincial­e spelen”, zegt Lint-coach Nick Aerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium