Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik begrijp dat de club geen zotte dingen wil doen”

- (lver)

Met de komst van hekkenslui­ter Turk Sport krijgt Achterbroe­k een uitgelezen kans om de kloof met GR Katelijne, dat als dertiende in het klassement vier punten meer heeft, te verkleinen en mogelijk zelfs te dichten.

“Als we ons in tweede provincial­e willen handhaven, is zondag tegen Turk Sport winnen een must”, weet ook de 27-jarige middenveld­er Mathijs Vissers. “Hoeveel ploegen er exact zullen degraderen, verandert elke week, maar dat wij GR Katelijne moeten voorbijste­ken, staat vast.”

In de heenronde won Achterbroe­k gemakkelij­k met 0-5 van Turk Sport. “Toen waren we heer en meester. Iets na het uur stonden de forfaitcij­fers al op het bord. Dat zij slechts drie punten behaalden, mag ons niet doen zweven. Alleen door zelf top te zijn, kunnen we resultaten boeken. Dat laatste loopt trouwens iets stroever momenteel. Oorzaken hiervan zijn verschille­nde kleine blessures en schorsinge­n waar we mee te kampen hebben. Als middenveld­er ga ik mee met het spelpeil van de ploeg. Mijn niveau is nu dus ook iets minder. Over het hele sei“Ook zoen bekeken ben ik wel tevreden. Ik denk dat ik aan mijn sterkste seizoen ooit bezig ben.”

Dat de sfeer bij Achterbroe­k voortreffe­lijk is, blijkt uit de standvasti­gheid die de spelers hebben. Alleen Jochem Nelen slaat zijn tenten elders op. De andere kernspeler­s hebben quasi allemaal bijgeteken­d. “We hebben een hechte groep, maar er zou wel hier en daar een versterkin­g bij mogen komen. Dat is nodig om ook volgend seizoen strijdvaar­dig te zijn. Al begrijp ik dat de club geen zotte dingen kan en wil doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium