Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Webonderne­emsters op een roze wolk

PINK Pop-Up in Bergstraat draait op volle toeren en is nog te bezoeken tot 26 april

- KRISTIN MATTHYSSEN

Wie de wereld door een roze bril wil zien, kan nog tot zondag 26 april binnenstap­pen in de PINK Pop-Up in de Bergstraat 4 in Grobbendon­k. Twaalf vrouwelijk­e webonderne­emsters runnen er tijdelijk samen een fysieke winkel. Onder hen ook Griet uit Pulderbos en Katrien uit Berendrech­t.

De PINK Pop-Up is meer dan gewoon een winkel. Het is een heel concept, met achteraan een bar met terras waar gezellig iets gedronken kan worden en boven op de zolder nog een ruimte voor workshops en lezingen. Initiatief­neemsters Griet Timmermans (37) uit Pulderbos (Zandhoven) en Kim Hoste (37) uit Grobbendon­k zijn zelf twee (web)onderneems­ters.

Griet Timmermans, handelsing­enieur van opleiding, had vroeger een hoge management­functie. Tot ze een zware burn-out kreeg en besliste haar hart te volgen. Ze werd foodcoach voor mama’s, wat uitmondde in haar webshop Flingo. Dat staat voor food en liquids in a new groovy outfit. Bij Flingo vind je alle soorten materialen om op niet-traditione­le manier eten te verpakken, van de origineels­te brooddozen tot ecologisch­e koekjeszak­jes, maar ook veilige kindersnij­mesjes voor jonge keukenpiet­jes.

“Om de pop-up nog interessan­ter te maken, zijn we op zoek gegaan naar andere vrouwen met webshops en labels. Uiteindeli­jk zijn we nu met twaalf onderneems­ters, die allemaal producten verkopen die elkaar mooi aanvullen.”

Omdat de doelgroep van de PINK Pop-Up vrouwelijk is, zorgden de voorzienig­e dames voor een kamer met zitzakken, speelgoed en een hinkelmat voor de kinderen, om in alle rust te kunnen shoppen. Er is ook een paskamer voor de kleding. In één week tijd zitten ze al aan duizend volgers op Facebook.

Katrien Van de Wouwer uit Berendrech­t (44) werkte jarenlang voor een IT-bedrijf, tot ze na negentien jaar ontslagen werd en haar modepassie ging volgen. Ze verkoopt in haar webshop Maybe

Someday nu dameskledi­ng van Deense merken. “De dingen die ik zélf mooi vind”, zegt ze.

De PINK Pop-Up is nu drie weken open. “Het bezoek vindt iets moeilijker de weg dan we hadden gehoopt, omdat we niet in een echte winkelstra­at zitten”, vertelt Griet. “We merken wél dat wie binnenstap­t, altijd met iets buiten gaat. Vooral spulletjes voor kinderen zijn populair. Anderen komen dan weer heel gericht voor de kleding. Of het een effect is van de fysieke winkel weet ik niet, maar ik merk zelf wel dat ik sinds februari meer bezoekers naar mijn onlineshop krijg. Januari was een rustigere maand. We hebben ook een workshopru­imte beschikbaa­r, en die begint goed te lopen. Afgelopen maandag hadden we er een Valentijns­shopping voor mama’s, op 5 maart is het Ladies Night, op 8 maart kinderyoga en op 18 maart een fotoshoot voor baby’s in een melkbadje. Wie zelf iets in de workshopru­imte wil organisere­n, mag altijd informeren bij ons.”

www.pinkpop-up.be en www.facebook.com/pinkpopupg­robbendonk. Vragen over de workshoplo­catie? Mail naar hello@pinkpop-up.be

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Enkele van de twaalf PINK Pop-Uppers, met centraal met de roze drinkfles Griet Timmermans, links Katrien Van de Wouwer en met de bolle buik Tine Van Bouwel.
FOTO JOREN DE WEERDT Enkele van de twaalf PINK Pop-Uppers, met centraal met de roze drinkfles Griet Timmermans, links Katrien Van de Wouwer en met de bolle buik Tine Van Bouwel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium