Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We sparen voor een varkentje voor Oeganda”

Lief Lauwers en Chris Wouters organisere­n zondag benefiet

-

In de Zonnekessc­hool in Hemiksem zetten Lief Lauwers en Chris Wouters uit Hoboken zondag de benefiet ‘Gun Oeganda een varkentje’ op poten. Het geld gaat naar de vzw Cara Nova Rainbow Center.

Lief Lauwers en Chris Wouters maakten vorig jaar een trip naar Oeganda, waar goede vriend Dirk De Rooster al jaren weeskinder­en sponsort. In 2017 stond hij samen met zuster Myriam bovendien aan de wieg van de vzw Cara Nova Rainbow Center, die in het dorpje Kalisizo een school oprichtte. De kleuter- en lagere school met internaat biedt ruim 500 kinderen kansen op een beter leven en betere toekomst via kwaliteits­onderwijs. Daarnaast streven Dirk, zijn echtgenote Resty Namukasa en een team van een vijftigtal lokale medewerker­s ernaar om zeer kansarme kinderen, vooral weeskinder­en, een thuisgevoe­l te geven.

“Na ons bezoek aan Oeganda vorig jaar waren wij zeer onder de indruk van het levenswerk van Dirk”, zeggen Chris en Lief. “Daarom willen we graag iets doen in de vorm van een benefiet. Die doopten we ‘Gun Oeganda een varkentje’ om het volgende initiatief van Dirk mee te helpen opstarten. Hij is nu ook begonnen

Lief Lauwers

Initiatief­nemer

“Dirk wil ieder kind dat in het zesde leerjaar afstudeert een biggetje mee naar huis geven.”

met een varkenskwe­kerij en zijn bedoeling is om ieder kind dat in het zesde leerjaar afstudeert een biggetje mee naar huis te geven. Hij gaat zo ook opleidinge­n rond veehouderi­j geven”, verduideli­jkt Lief.

De dames hopen minstens voldoende geld in te zamelen voor de aankoop van één varken. Daarvoor verkopen ze op de benefiet allerlei spullen als confituur en wenskaarte­n en er staat uiteraard ook een spaarvarke­ntje. Vrije giften kunnen ook altijd worden gestort. Er zijn drankjes en hapjes en het Qualicanto­koor zorgt voor de muzikale opluisteri­ng. Zuster Myriam is zelf ook aanwezig om de werking van het schooltje toe te lichten.

Het benefietev­enement in de Zonnekessc­hool in de Heiligstra­at gaat van start om 14u.

www.canorce.org

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Lief Lauwers, Chris Wouters, Dirk De Rooster en diens zus Christine De Rooster. Zondag organisere­n Lief en Chris een benefiet voor het project van Dirk in Oeganda.
FOTO BART ROGGEMAN Lief Lauwers, Chris Wouters, Dirk De Rooster en diens zus Christine De Rooster. Zondag organisere­n Lief en Chris een benefiet voor het project van Dirk in Oeganda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium