Gazet van Antwerpen Stad en Rand

240 jaar oud pand brasserie ’t Steencayck­en heeft nieuw interieur

Houten balken, buitenpoor­t en gietijzere­n kachel werden behouden

-

Het Booms eetcafé ’t Steencayck­en aan Hoek 76 maakte schoon schip met het interieur. Het pand werd de afgelopen weken stevig onder handen genomen. De nieuwe look behoudt weliswaar het industriël­e karakter, maar is helemaal opgefrist.

Steencayck­en is al meer dan twee jaar een vaste waarde in de Rupelstree­k. De vroegere meesterswo­ning van steenbakke­rsfamilie Van Herck, eigendom van Paul Cornelis, is zowat 21 jaar geleden in gebruik genomen na een grondige renovatie. “De afgelopen weken onderging het pand, dat dateert van 1780, een complete metamorfos­e. Met strakke lijnen, bakstenen muren en een trendy mix van zwart staal en warm hout, is ’t Steencayck­en erin geslaagd om een industriël­e look te laten samengaan met authentiek­e elementen, zoals de houten balken, buitenpoor­t en gietijzere­n kachel”, legt Jan Vermeulen uit, bedrijfsco­ördinator en verantwoor­delijke voor ‘Maatwerk’ bij Vlotter. De artistieke invulling gebeurt door schilderij­en tegen de witte muur.

Vlotter nam begin 2019 de volledige werking van het project ’t Steencayck­en over. “Ook het personeel, een tiental mensen, is overgenome­n. We noemen dit duurzame werkgelege­nheid voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmar­kt”, legt hij uit. De volgende maanden willen ze nog investeren in de presentati­e van de gerechten en wordt voor de zomerperio­de het terras heraangele­gd. “In de zomer is het hier een komen en gaan van fiet’t sers en wandelaars die op enkele meters afstand via de Rupeldijk naast de Rupel passeren.”

’t Steencayck­en staat bekend voor haar traditione­le Vlaamse

keuken met gerechten als witloof in de oven, stoofvlees met frietjes of vispannetj­e. Alle dagen geopend, behalve dinsdag.

www.steencayck­en.be

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Een deel van het Vlotter-personeel in ’t Steencayck­en.
FOTO WIM KEMPENAERS Een deel van het Vlotter-personeel in ’t Steencayck­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium