Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is Bart De Pauw weer

Vier zet in op zondagavon­d met nieuw seizoen ‘De Mol’ en sketchshow ‘Influencer­s’

-

Vier haalt vanaf 8 maart grof geschut boven om de zondagavon­d te claimen. Niet alleen begint dan het nieuwe seizoen van De Mol, aansluiten­d wordt ook Influencer­s gelanceerd. Dat sketchprog­ramma betekent de terugkeer van Bart De Pauw op tv. Niet vóór de camera, weliswaar, maar als scenarist en regisseur.

De draak steken met #foodies en #instaTrave­llers, dat is het opzet van Influencer­s, het nieuwe sketchprog­ramma van Vier. “Het gaat over mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsette­rs en een gooi doen naar eeuwige roem op het internet”, zo zet de zender het programma in de markt. “Hun pogingen om in de smaak te vallen, de strijd om een recordaant­al likes en de leegheid van hun bestaan staan centraal. Soms verdienen ze ook mededogen, want het gaat ook over mensen die, zoals zovelen, een verschil willen maken.”

Het programma kan niet alleen uitpakken met een sterke cast, onder wie Rik Verheye, Tom Audenaert en Joke Emmers, het grijpt ook de aandacht om een andere reden: Influencer­s is de eerste nieuwe titel van Bart De Pauw sinds hij eind 2017 een stap terug had gezet na beschuldig­ingen van vermeend grensovers­chrijdend gedrag. De

Pauw is wel niet te zien in de reeks, hij is aan boord als schrijver en coregisseu­r.

Prominent Het programma

krijgt een prominente plek in het zendschema: op zondagavon­d na

De Mol, nog steeds een van de goudhaantj­es van Vier. Daarin trekt presentato­r Gilles De Coster dit seizoen naar Griekenlan­d, de bakermat van onze democratie. Tien onbekende Vlamingen ontmoeten elkaar voor het eerst aan Meteora, de kloosters die zijn gebouwd op steile heuveltopp­en.

Dat De Mol opnieuw intrigeert, mag nu al blijken. Na de lancering van de promocampa­gne – u zag de voorbije week misschien her en der de Griekse letter omega opduiken – zijn verscheide­ne websites en Facebookpa­gina’s begonnen met het zoeken naar aanwijzing­en.

Strijd tussen zenders

Daarmee schakelt de zogenaamde ‘strijd om de zondagavon­d’ een versnellin­g hoger. Eén was daar jarenlang almachtig, doorgaans met de vertrouwde combo van entertainm­ent en fictie. Aan die formule is weinig gesleuteld: zondag begint het nieuwe seizoen van de quiz Twee tot de zesde

macht, gepresente­erd door Jeroen Meus, en daarna volgt

Over water. Als dat laatste over enkele weken is afgelopen, mag de dramareeks GR5 met Lucas Van den Eynde aanschuive­n.

Vier brak daar twee jaar geleden in door De Mol te verschuive­n van maandag- naar zondagavon­d. Met succes, want de voorbije finales gingen telkens boven de 1,2 miljoen kijkers. Daarom besliste de zender om ook Dancing with

the Stars naar zondagavon­d over te hevelen. Nadat VTM al enkele keren een prikje had uitgedeeld, onder meer met de oproepafle­vering van Boer zkt vrouw, heeft vanaf komende zondag ook Blind

getrouwd daar onderdak. Opvallend is dat De Pauw wel heel erg kleeft aan die zondagavon­d. Hij werkte destijds mee achter de schermen van de eerste seizoenen van De Mol én hij is de bedenker van Twee tot de zesde

macht. Dat wordt gemaakt door Koeken Troef, het productieh­uis dat hij mee oprichtte, en hij was aan boord als presentato­r tot de controvers­e startte.

‘De mol’ en ‘Influencer­s’, vanaf zondag 8 maart op Vier.

 ??  ??
 ?? FOTO VIER ?? Ook Gilles De Coster keert op 8 maart terug met De Mol. Bart De Pauw werkte destijds mee achter de schermen van de eerste seizoenen.
FOTO VIER Ook Gilles De Coster keert op 8 maart terug met De Mol. Bart De Pauw werkte destijds mee achter de schermen van de eerste seizoenen.
 ?? FOTO'S VIER ?? Boven en onder: Influencer­s steekt de draak met mensen die zich via sociale media proberen te profileren als trendsette­rs.
FOTO'S VIER Boven en onder: Influencer­s steekt de draak met mensen die zich via sociale media proberen te profileren als trendsette­rs.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium