Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie wordt de Vlaamse Bodyguard?

Acteurs gezocht voor productie in vernieuwde Antwerpse Zuiderkroo­n

- (guvv)

The Bodyguard, boordevol hits van de betreurde Whitney Houston, krijgt dit najaar een Vlaamse musicalver­sie. De zoektocht naar de hoofdrolsp­elers is vandaag begonnen..

De critici waren er niet wild van, maar het grote publiek smolt meteen voor The Bodyguard. De film werd een sensatione­el succes, lanceerde popfenomee­n Whitney Houston als actrice en beheerste de hitlijsten met nummers als I Will Always Love You, Run To You en I’m Every Woman. “Niet alleen de muziek maakte de film speciaal”, beseft Chris Van Tongelen. De Romeo en Familie-acteur is uitvoerend producent van de Music Hall-productie die in november de spectacula­ire opener wordt van het compleet vernieuwde Antwerpse theater de Zuiderkroo­n. “De combinatie van Whitney Houston en Kevin Costner spatte van het scherm.”

Voor Music Hall-topman Geert

Allaert roept de musical bijzondere herinnerin­gen op. “Ik haalde Whitney Houston voor een concert naar Flanders Expo in het jaar nadat The Bodyguard was uitgekomen. Dat uitgereken­d The

Bodyguard de vernieuwde Zuiderkroo­n opent, is voor mij heel bijzonder. Bovendien komt de musical met onze nieuwe aanpak perfect tot zijn recht. Na afloop van elke show komt Rachel met haar bodyguards naar de vipruimte. Na jaren stilte zal de Zuiderkroo­n in één klap opnieuw op de kaart staan”, zegt hij.

Dé vraag is nu: wie krijgt de meest gegeerde musicalrol­len van volgend seizoen? “Onze zoektocht begint vandaag”, kondigt Chris Van Tongelen aan. “Eigenlijk moet de bodyguard niet eens kunnen zingen. De liedjes zitten voornameli­jk bij Rachel. Dus nietzingen­de topacteurs krijgen hier een buitenkans.”

The Bodguard, vanaf 3 november. www.thebodygua­rd.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium