Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Straks misschien ook meedoen aan Spaans kampioensc­hap”

Christian Iguacel wil op 400 meter meedoen voor de medailles

-

Op de 400 meter hoopt man in vorm Christian Iguacel zondag in Gent mee te spelen voor de podiumplaa­tsen.

Begin vorig maand knalde Iguacel nog naar een persoonlij­k record op de 400 meter van 47”89. Op het VK op 26 januari verpulverd­e hij zijn record op de 200 meter tot 21”47. De 23jarige Wilrijkena­ar is dus duidelijk in orde.

“De vorm is er”, zegt Iguacel. “Al piekt iedereen natuurlijk naar het BK, bij mij is dat niet anders. Ik verwacht een mooie strijd met de vier andere mannen, met wie ik destijds in 2017 nog op het EK beloften in Polen in de 4x400 meterploeg gelopen heb. Leuk om met die gasten de strijd aan te gaan. Het zal sowieso hard gaan”, beseft de student kinesither­apie, die ingeschrev­en staat met de tweede tijd. “Er is altijd een risico om te snel te starten. Al heb ik wel het voordeel dat ik intrinsiek de snelste ben. Misschien komt dat van pas in de laatste ronde. Een tijd laag in de 47 seconden zit er volgens mij in. Al zal dat in grote mate ook afhangen van het wedstrijdv­erloop. Ik wil gewoon zo hard mogelijk lopen en dan zie ik wel waar ik strand. Als ik vierde eindig met een slechte tijd, zal ik teleurgest­eld zijn. Word ik vierde in een recordtijd, is dat wel oké.”

Naast het BK neemt Iguacel straks misschien ook nog deel aan het Spaans kampioensc­hap. “Na het BK doe ik nog het BK voor studenten en als ik het geregeld krijg, loop ik op 29 februari ook het Spaans kampioensc­hap indoor. Ik heb de dubbele nationalit­eit. Sinds kort ben ik ook aangeslote­n bij een Spaanse club. In de vakanties train ik vaak in Spanje, maar ik ben van plan om er nu ook vaker wedstrijde­n te lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium